Banksy vs Bristol Museum

Cine are drum prin Bristol vara asta poate merge la prima expozitie legala a street-artistului Banksy. Deschisa zilnic la Muzeul din Bristol, pana pe 31 august, expozitia cuprinde 100 de lucrari, dintre care 70 in premiera. “E primul spectacol facut de mine in care banii contribuabililor sunt folositi ca sa mi se puna lucrarile pe perete, si nu ca sa fie sterse” a declarat amuzat grafferul.

Nu este prima oara, insa, cand Banksy “expune” intr-o galerie de arta. Tate Gallery sau Louvre n-au scapat de operele sale ironice, pe care le-a agatat ilegal de peretii muzeelor chiar “sub nasul” camerelor de supraveghere. Multe dintre ispravile sale intr-ale artei de muzeu, dar si intr-ale artei necenzurate a strazii le gasiti reproduse si comentate de autorul insusi in albumul Arta la zid, aparut la Vellant in traducerea lui Valentin Salageanu.

Un mic fragment din Arta la zid, o carte – manifest care incearca sa puna in contexte noi si neasteptate discursul dominant al timpurilor nostre:

Imagineaza-ti un oras unde graffitiul nu este ilegal, un oras unde toata lumea sa poata desena orice ar vrea. Unde fiecare strada este inundata cu milioane de culori si sintagme scurte. Unde asteptatul autobuzului nu este niciodata plictisitor. Un oras in care te simti ca la o petrecere unde toata lumea este invitata, nu numai agentii imobiliari si magnatii. Imagineaza-ti un astfel de oras si nu te mai sprijini de perete – este proaspat vopsit.

Mai multe informatii despre expozitia grafferului la www.banksy.co.uk // ww.banksy.co.uk/index2.html [trailer]

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2, cod 020624, Bucuresti
tel: (004) 021 211 77 56
fax: (004) 021 211 77 41
office@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *