Adevarul Holding a achizitionat pachetul majoritar al celei mai mari tipografii din vestul tarii, West Tipo International din Timisoara

Adevarul Holding a achizitionat 75% din pachetul de actiuni al West Tipo International (WTI), devenind astfel actionar majoritar al celei mai mari tipografii din vestul Romaniei.

Masina de tipar (prima masina noua de tipar instalata, in ultimii 20 de ani, in Banat), sediu nou, computer to plate (CTP), sisteme computerizate de pompare a cernelii tipografice toate acestea sunt doar cateva dintre investitiile facute deja de catre cei doi actionari, Adevarul Holding si West Tipo International.

In urma semnarii contractului, echipamentele vechii tipografii vor fi mutate intr-o hala noua, alaturi de un utilaj de tiparit Global, de patru turnuri, care are posibilitatea de a tipari 32 de pagini full-color intr-o singura trecere. Pana in primavara anului viitor, unitatea va fi dezvoltata cu alte doua turnuri. Astfel, la finalul proiectului, utilajele vor avea capacitatea de a tipari simultan doua ziare a cate 24 de pagini full-color, intr-un tiraj total de 90.000 exemplare/ora, fapt care va conduce la ocuparea in proportie de 80% a pietei tipografice din zona, a spus Zoltan Kovacs, presedintele WTI.

Conform intelegerii dintre parti, Zoltan Kovacs va ramane Presedintele Consiliului de Administratie al West Tipo International inca doi ani dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre Adevarul Holding.

Colaborarea dintre Adevarul Holding si Trustul Agenda din care face parte WTI a inceput pe zona distributiei de presa, la 1 februarie 2009, atunci cand Adevarul Holding a preluat un pachet majoritar de actiuni din compania Mediatim.

Investitia facuta in Timisoara, cu echipamente noi, de ultima generatie, impreuna cu investitiile similare din Cluj, Iasi si Bucuresti, pozitioneaza Adevarul Holding drept cea mai importanta companie tipografica cold-soft din Romania si, totodata, singura retea de tipografii nou-aparuta dupa Revolutie. Cu aceste investitii, care vor tripla capacitatile de tipar din provincie, noi am rezolvat nu numai nevoia de dezvoltare a ziarelor Adevarul, Adevarul de Seara si Click!, dar si pe cea a celorlalte cotidiene locale si nationale ce necesita cele mai bune conditii de tiparire. Astfel, reteaua de tipografii Adevarul Holding (West Tipo International – Timisoara, Garamond – Cluj, Tipomedia – Iasi si Tipomedia Bucuresti) va oferi servicii de calitate tuturor clientilor nostri. Aceste investitii acopera in proportie de 100% necesitatile de tipar din Romania. Ramane de rezolvat distributia de presa!, a spus Razvan Corneteanu, Director General Adevarul Holding.

Grupul Adevarul Holding a sistat de miercuri, 8 iulie, pe termen nedeterminat, colaborarea cu distribuitorul de presa Rodipet (redenumit Network Press Concept sau Rodikiosk). Decizia survine pe fondul refuzului sistematic al conducerii Rodipet de a achita datoria de peste 1,2 milioane de euro fata de Adevarul Holding, dar si ca urmare a demersului amintitei companii de a opri unilateral distribuirea produselor Adevarul Holding in Bucuresti si in tara, incepand cu data de marti, 7 iulie 2009. In aceste conditii, produsele Adevarul Holding (Adevarul, Click!, Click! pentru femei, Click! Sanatate, Click! Pofta buna, Forbes Romania, Dilema Veche, Dilemateca si Foreign Policy Romania), inclusiv volumele din colectiile 100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca si Disney Clasic nu vor mai putea fi gasite la chioscurile din reteaua Rodipet.

Datoriile Rodipet fata de Adevarul Holding si alti editori au crescut constant

Adevarul Holding este unul dintre cele mai importante trusturi de presa romanesti. Casa de editura a holdingului Adevarul a lansat colectiile: Carte de lux Adevarul, 100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca si Disney Clasic. In portofoliul companiei se regasesc: Adevarul, ziarul quality numarul 1 in Romania, Adevarul de Seara, cotidian distribuit gratuit in 29 de orase ale tarii, Click!, tabloidul numarul 1 in Romania, revistele Click! pentru femei, Click! Pofta buna si Click! Sanatate, publicatiile culturale Dilema Veche si Dilemateca, Foreign Policy Romania – prestigioasa revista de politica externa, Forbes Romania, catalogul Forbes Romania 500 Miliardari. Adevarul Holding este prezent si pe piata internationala, ca publisher al cotidianului ucrainean Blik, din Kiev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *