BOOKbyte – librarie digitala cu ebooks

Cu ocazia desfasurarii in perioada 18-22 noiembrie a Targului de Carte GAUDEAMUS a avut loc lansarea librariei digitale bookbyte.ro.  BOOKbyte isi propune sa faca lectura mai usoara si mai accesibila prin dezvoltarea conceptului de librarie digitala. Cei interesati de lectura sau de carti de specialitate pot utiliza cu usurinta www.bookbyte.ro pentru a cumpara sau a imprumuta titlurile dorite, existand posibilitatea ca plata acestora sa se faca si dintr-un cont de tip “pre pay”.

“Preturile titlurilor ebook sunt in general cu 25-75% mai mici decat aceleasi titluri tiparite in format clasic si au incluse avantaje precum functii de cautare find/search in text, imprumut pe perioada determinata si altele” – a declarat Radu Apostoae, General Manager BOOKbyte.

In urmatoarele 6 luni BOOKbyte doreste sa devina compania cu cea mai mare gama de carti digitale oferite de cele mai importante edituri din Europa. Toate titlurile comercializate sunt protejate de aplicatia ADOBE DIGITAL RIGHTS MANAGEMENT. Aceasta aplicatie este singura platforma unanim acceptata pentru protectia copyrightului titlurilor comercializate.

Pe langa beletristica, carti de specialitate, manuale scolare si carti pentru copii BOOKbyte ofera cititorilor sai posibilitatea de a achizitiona o serie de reviste in format electronic. O parte dintre titlurile comercializate se vor vinde la preturi promotionale, iar pe langa acestea vor exista o serie de promotii si oferte speciale prin care cititorii de ebook vor primi diverse titluri in mod gratuit.

In legatura cu fenomenul aparitiei cartilor digitale, Paul Balogh, Manager Libhumanitas (divizia de online a Librariilor Humanitas), prezent la lansarea BOOKbyte, a declarat urmatoarele: “Fenomenul principal este separarea dintre forma si continut. Pana acum orice continut (academic, carte de copii, dictionar, roman, tratat de medicina) avea, in mare, aceeasi structura: insirare de texte, uneori inserare de imagine sau tabele, pe o hartie printata. Odata cu trecerea la formatul electronic cred ca se intampla o schimbare fundamentala: continuturile isi gasesc forma lor specifica. Dictionarele, deja de cativa ani, nu mai au sens ca tomuri printate. Dar au sens ca aplicatii multimedia sau aplicatii web. Romanele au sens in continuare ca print si ca ebook. Cartea, in sensul de continut, se elibereaza de constangerile tiparului si isi cauta forma sa ideala. Asadar, digitalul este pentru carte o eliberare!

O initiativa independenta, cum este BOOKbyte, suna deja promitator. Sunt convins ca vor contribui din plin la inventarea pietei de digital in Romania. Asa ca vom face, impreuna cu cateva alte initiative, munca de pionierat in acest domeniu. ”

Cartile digitale (cunoscute si sub numele de ebooks) sunt considerate cartile viitorului intrucat o informatie de capacitate foarte mare va putea fi stocata si transportata foarte usor dandu-i astfel cititorului posibilitatea de a “deschide” cartea oriunde si oricand folosind un dispozitiv de tip smartphone, laptop, PC sau ereader – dispozitivul special creat pentru astfel de carti.

“Dupa ani de zile de incercari succesive acum s-a ajuns la un consens in privinta copyrightului titlurilor. ADOBE DIGITAL RIGHTS MANAGEMENT garanteaza acum protectia continutului si pe toata durata targului editurile au avut o atitudine deschisa, constienta de posibilitatile acestui nou canal de distributie. Este un semn bun pentru cititori faptul ca editurile din Romania se aliniaza atat de rapid noului curent si speram ca la editia urmatoare a Targului de Carte Gaudeamus majoritatea titlurilor expuse sa aiba si ebook corespondent” a mai declarat Robert Emanoil, Marketing Manager BOOKbyte la inchiderea editiei 2010 a Targului de Carte Gaudeamus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *