In intervalul 06-08 septembrie 2010, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania ANBPR si Biblioteca Judeteana Costache Sturdza din Bacau vor fi amfitrionii celei de a doua cafenele regionale a Asociatiei din acest an.
Aceasta editie a Cafenelei va aduce impreuna reprezentanti ai bibliotecilor din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Intrunirea profesionala pentru zona de Nord-Est va consta intr-o sesiune colaborativa pe tema dezvoltarii organizationale, urmata de un training de management al Filialelor, destinat presedintilor si vice-presedintilor Filialelor ANBPR.
Conceptul de cafenea profesionala presupune dezbateri tematice in grupuri mici. Recurgand la acest format mai putin conventional, avem posibilitatea sa punem intrebari, sa avansam ipoteze si, in final, sa identificam solutii. Pe baza opiniilor exprimate de participanti, vom declina, ulterior, strategii si planuri de actiune, pe care Asociatia le va pune in aplicare. Toate acestea cu directa implicare a membrilor, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Prim-Vicepresedinte al ANBPR.
In zilele de 07-08 septembrie, presedintii si vice-presedintii ANBPR din cele 6 judete vor participa la o sesiune de instruire pe probleme de management al Filialelor, sub directa coordonare a Biroului Executiv al Asociatiei.
Pe agenda de training se vor regasi principalele oportunitati de finantare accesibile Filialelor, metodologia de obtinere a personalitatii juridice a bibliotecilor membre, politicile interne ale ANBPR, oferta educationala a Centrului propriu de Formare Profesionala si multe altele. Acest tip de training urmareste, practic, uniformizarea procedurilor aplicabile in Asociatie la nivelul structurilor sale locale. Odata instruiti, liderii bibliotecilor regionale vor putea aplica procedurile si metodologiile de lucru in institutiile pe care le conduc, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.
Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.