O calatorie cu Arca, in Noaptea Lunga a Muzeelor

Noah’s Ark Project” – instalatie, performance si poezie – proiect conceput de catre artistii Daniel Balanescu si Maxim Corciova, are o noua statie, pe 24 septembrie 2011, la Koblenz, in Germania, in cadrul Noptii Lungi a Muzeelor.

O calatorie cu Arca, in Noaptea Lunga a Muzeelor
 Arca lui Noe este un proiect in care oamenii incearca sa se regaseasca pe parcursul unei calatorii. O calatorie spirituala, spre sine, care vizeaza salvarea omului de propriul Ego. Tichetele poarta emotia unui drum de care nu esti niciodata sigur. Arca lui Noe reprezinta un vis in care toti ne putem salva in fata unui potop al singuratatii, provocat de o lume prea materialista.

Autorii Noah’ s Ark Project

 

Intitulat O calatorie cu Arca, evenimentul propune publicului sa participe vizual la constructia arcei de catre cei doi artisti si apoi la calatoria propusa de ei, prin intermediul unor „emotiontickets”, bilete de metrou, avion, tren, pe care oricine va fi invitat sa isi insemneze, schiteze sau deseneze gandurile.

Proiectul se va derula incepand cu orele 20:00, la Gelaria Jean-Marc Laik si este sustinut de Fundatia Robert-Bosch, prin Corina Bernic, manager cultural in cadrul programului pentru Europa Centrala si de Est.

„Noah’s Ark Project” contine doua ansamble, o sculptura a lui Maxim Corcioava si un colaj de tichete colectate de Daniel Balanescu de la diverse persoane, din Romania si din lume. Potrivit celor doi artisti, „Arca lui Noe este un proiect in care oamenii incearca sa se regaseasca pe parcursul unei calatorii. O calatorie spirituala, spre sine, care vizeaza salvarea omului de propriul Ego. Tichetele poarta emotia unui drum de care nu esti niciodata sigur. Arca lui Noe reprezinta un vis in care toti ne putem salva in fata unui potop al singuratatii, provocat de o lume prea materialista”.

„Artistul este invitat sa repovesteasca in limbaj propriu experienta principalelor intelesuri referitoare la puritatea constiintei – luciditatea in starea de vis – perceperea activa a sensului protectiei – selectia formelor de baza – salvarea reperelor regenerarii, transferul traditiei, caracterul initiatic al simularii.” afirma Sabina Ivascu, curator al acestui proiect.

Cei care nu au cum sa participe la aceasta calatorie decat navigand in spatiul virtual, pot gasi mai multe detalii privind conceptul si istoria proiectului, pe:

http://www.wix.com/noahsarkproject/project#!the-history

http://poetryshop.blogspot.com

http://www.atelier-corciova.de

 

web: http://www.wix.com/noahsarkproject/project#!the-history

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *