Un fantasy clasic, semnat de unul dintre parintii genului science fiction. Ptath, cel mai puternic dintre zeii născociţi vreodată de mintea omului. S-a întors, chiar dacă împotriva voinţei sale. Zeiţa Ineznia, rivala lui de moarte, l-a azvârlit în lumea plină de primejdii a anului 200 000 000 d.H., în trup de muritor. Va mai reuşi oare Ptath, cu puterile-i limitate de condiţia umană, să câştige lupta îndârjită cu Ineznia? Sau a rămas el, în taină, cea mai mare forţă din toate lumile şi toate timpurile?
Traducere din limba engleză de Ligia Caranfil
Preţ: 29,90 lei
Format: 13×20 cm
240 pagini
ADULT FANTASY
Alfred Elton van Vogt (1912–2000) a fost primul mare scriitor de science-fiction canadian. La jumătatea secolului XX, în aşa-numita „epocă de aur” a SF-ului, figura, alături de Robert A. Heinlein, Isaac Asimov şi Arthur C. Clarke, în topul celor mai populari scriitori ai genului. Cartea lui Ptath (1947) este una dintre puţinele opere de fantasy scrise de Van Vogt şi, de fapt, singurul său roman de gen, fiind foarte apreciat atât de critici, cât şi de cititori.
De acelaşi autor a mai apărut la editura LEDA: Odiseea navei Space Beagle
Odiseea navei Space Beagle este un clasic al genului SF şi s-a născut din reunirea a patru povestiri publicate anterior de Van Vogt: Black Destroyer, War of Nerves, Discord in Scarlet, M33 in Amdromeda. Echipajul navei Space Beagle a fost trimis în expediţie la mii de ani-lumină de Pământ, fiind astfel vulnerabil, fără putinţă de a primi vreun ajutor din afară. Membrii echipajului, eminenţi oameni de stiinţă din toate domeniile cunoaşterii, au fost antrenaţi şi echipaţi în vederea oricărui pericol imaginabil. Numai că pericolul cel mai mare nu-l reprezintă personajele desprinse parcă din coşmar precum Corl, Ixtl sau Anabis, pericolul este printre ei, la bordul navei, acolo unde cunoştinţele stiinţifice periculos de avansate, lăsate la îndemâna pământenilor cinici, se pot transforma într-o sălbatică forţă distructivă.