Clipe salvate, scurte povestiri – Catia Maxim

Clipe salvate, scurte povestiri, scrise de Catia Maxim sunt distribuite in intreaga tara. Dupa romanul Inca un pas, aparut anul trecut, la editura Echiox din Cluj, epuizat deja, povestirile din Clipe salvate au dat nastere unor controverse. Realitatea si fictiunea se impletesc in asa fel incat firul care le desparte este aproape invizibil. Catia Maxim descrie spontan, cu o naturalete demna de invidiat stari pe care unii dintre noi incearca sa ascunda dupa usa. Autoarea scrie cu o mare franchete despre viata si tot ceea ce presupune existenta: dorinta de aventura, de iubire, de comunicare (ordinea este aleatorie). Iubirea care nu tine cont de existenta unui act sau a unei binecuvantari bisericesti, acea conexiune care se stabileste intre doua persoane, mistuie si aduce impliniri, in fapt Clipe salvate.

Povestile spuse cu un ton armonios, aproape sfatos, vor revolta pe unii ori poate ii vor pune pe ganduri ca sa-si ia inima- n dinti si sa traiasca, asa cum si-o doresc. Sa se bucure de acea libertate care ofera cunoasterea de sine.Constrangerile provoaca frustrarea. Catia Maxim va propune sa alungati orice frustrare si in acelasi timp sa-i respectati pe cei din jurul vostru. O clipa salvata e o amintire frumoasa si cand tragem linie si adunam, constatam ca sufletul si trupul ne raman tinere si datorita acestui elixir special care e amintirea frumoasa.

“Este important sa stiu ca orice cititor care doreste cartile mele, poate face rost de ele imediat. Sunt multumita ca firma care se ocupa de distributie realizeaza o acoperire nationala, oferind oricarui cititor acces mai usor la carte.” declara Catia Maxim si apoi adauga zambind:”Sunt multe clipele memorabile in viata unui om. Fiecare avem un sirag personal de momente de neuitat. Am incercat sa surprind in paginile acestei carti cateva clipe, cateva ipostaze, cateva femei si barbati si mai ales Libertatea, cu majuscula. De fapt v-am redat pe voi toti ,asa cum sunteti, dar cum nu stiu de ce,va e teama sa recunoasteti.”.

Librariile in care cei interesati pot gasi cartea Clipe salvate (editura Nicol, Bucuresti, 2008):

1. Aldan -Valcea
2.Eurolibris – Iasi
3.Libris – Brasov
4.Esotera -Timisoara
5.Ing Press – Brasov
6.Libraria Corina – Arad
7.Polsib – Sibiu
8.Libri Romania – Cluj
9.Sedcom Libris – Iasi
10. Prolibris – Botosani
11. Sina Libri – Sinaia
12.General Cart -Suceava
13.Libraria Casa Cartii – Suceava
14.Sedcom Libris – Deva
15.Sedcom Libris – Onesti
16.Sedcom Libris – Sibiu
Bucuresti
1. Libraria 17 – Sadoveanu
2. Libraria 88
3. Libraria 74 – Copiilor
4. Libraria 1 – Luceafarul
5. Libraria 41 – Lumina
6. Libraria 90
7.Bibliostar – Mihai Eminescu
8. Libraria Eminescu

Catia Maxim a debutat ca autor in Romania in 2007 cu romanul “Inca un pas”. 2008 aduce deja al doilea volum al sau, Clipe salvate. Descopera la anii maturitatii ca ii place sa scrie. Nascuta in Bucuresti, absolventa a Facultatii de Litere, a fost cativa ani profesor de limba romana, dupa care a parasit invatamantul. A lucrat la o editura pentru copii, la corectura, apoi in cadrul redactiei.

Catia Maxim va invita zilnic sa dialogati pe blogul sau – http://catiamaxim.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *