Boala ca sansa :: Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii

Am fost invatati in copilarie ca boala este ceva rau, de care trebuie sa scapam cat mai repede. “Duca-se pe pustii!”, spuneau bunicile noastre despre bolile copilariei. Ruediger Dahlke, autorul acestei carti, reuseste sa ne convinga ca paharul este totusi pe jumatate plin, ca boala este in acelasi timp o sansa. Prin intermediul unui organ sau a unei regiuni a corpului, sufletul incearca sa ne aduca la cunostinta o durere, o tensiune, o lipsa, intr-un cuvant, o problema nerezolvata. Daca reusim sa descifram mesajul ascuns al bolii, avem toate sansele sa scapam de ea.

Ruediger Dahlke s-a specializat in medicina naturista, psihoterapie si homeopatie. Este una dintre personalitatile cele mai marcante in domeniul medicinei psihosomatice si al miscarilor legate de sanatate.

“La zece ani dupa prima publicare a cartii Krankheit als Weg (Boala ca drum), a venit timpul pentru o continuare si extindere a sferei tematice descrise aici. Faptul ca acest concept s-a bucurat de la bun inceput de atata ecou, mai intai in randul profanilor interesati, dar, treptat, tot mai mult, si in cercurile medicale si de specialitate, ar putea fi un semn pentru nevoia crescanda a unei intelegeri a bolilor, intelegere ce uneste din nou forma si continut, trup si suflet.
Din reactiile pacientilor, ale participantilor la seminare si ale cititorilor a reiesit necesitatea unor interpretari suplimentare, mai cu seama a acelor tablouri ale bolilor care nu au fost tratate in primul volum. Aceste interpretari exista acum in forma amplificata. Urmand mai multe sugestii, centrul de greutate nu a fost pus pe cantitatea tablourilor bolilor. Ele sunt prezentate mai degraba in asa fel, incat cei afectati sa recunoasca directia in care trebuie sa se lucreze in continuare.” din Introducere semnata de Ruediger Dahlke

Carte valabila in librarii si online la www.edituratrei.ro

One thought on “Boala ca sansa :: Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *