Lansăm azi un nou concurs împreună cu editura Litera, trei noi cărți pentru cititorii www.curcubeu.com. Concursul merge pe același tipar, mergeți pe site-ul Litera și alegeți o carte care v-ar placea să o citiți. Dacă vă place una dintre cele trei, este și mai bine. Pentru a câștiga premiul, urmați pașii de mai jos.
1) Citiți descrierea cărților de mai jos. Sunt 3 cărți. Trandafiri de Leila Meacham, Aștept Răspuns de Dan Chaon și Se numea Sarah, Tatiana de Rosnay. Preferata mea este a treia, dar este o carte tragică, care te pune pe gânduri.
2) Vizitați noua noastră pagină pe Facebook
3) Alegeți cartea favorită de pe Litera.ro
4) Comentați aici care este cartea voastră favorită de la Litera și de ce anume. Scrieți mai mult de cinci cuvinte, vom aprecia comentariile serioase, lungi, scrise corect.
Premii: cele trei cărți de mai jos sunt oferite ca premiu. Prima prin tragere la sorți, celelatle două în funcție de cele mai interesante comentarii.
Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 2 iunie.
Cărțile pentru premiu sunt:
Trandafiri, de Leila Meacham:
La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea şi sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, micuţul oraş Howbutker, din zona estică a Texasului, este guvernat de două familii cu origini străvechi: Toliver, stăpâna celei mai mari plantaţii de bumbac din zonă, şi Warwick, care are în proprietate hectare întregi de păduri cu lemn pentru cherestea.
Copiii celor două familii, frumoasa şi încăpăţânata Mary Toliver, şi delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei poveşti de dragoste dramatice. Percy o iubeşte pe Mary de când se ştie şi îşi doreşte cu ardoare să o ia în căsătorie, dar în inima lui Mary nimic nu este mai presus decât plantaţia de bumbac lăsată moştenire de tatăl ei. Atracţia dintre ei este însă de neevitat, iar consecinţele despărţirii lor se resimt de-a lungul anilor, dând naştere unui şir nesfârşit de minciuni, dezamăgiri, secrete şi tragedii. O saga ce se întinde pe mai multe generaţii (1914-1985), o iubire dincolo de limite şi un blestem al pământului care umbreşte dintotdeauna destinul familiei Toliver.
Roman publicat în 11 ţări
Aștept Răspuns, de Dan Chaon
Zeci de vieţi mai puţin însemnate nu făceau oare cât o viaţă importantă?
Tânăra Lucy Lattimore îşi părăseşte familia şi fuge din micuţul oraş Pompey, Ohio, împreună cu charismaticul ei profesor de istorie, George Orson, hotărâtă să-şi schimbe viaţa. Miles Chashire se află permanent în căutarea lui Hayden, fratele geamăn dispărut de mai bine de zece ani. Când află adevărata identitate a tatălui său, Ryan Schuyler părăseşte campusul universităţii şi se îndepărtează tot mai mult de propria existenţă, care îi apare dintr-odată lipsită de substanţă.
Vieţile a trei necunoscuţi se întrepătrund într-o manieră subtilă şi cu consecinţe extrem de surprinzătoare, într-un thriller memorabil, în care trecutul este inventat şi reinventat, iar viitorul pare seducător de ofertant şi totodată primejdios de încâlcit.
Se Numea Sarah
Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.
Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existenţă.
Se numea Sarah este povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franţa aflată sub ocupaţie şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.
Bestseller New York Times, vândut în trei milioane de exemplare.
Roman tradus în 32 de ţări.
UPDATE: Câștigătorii >>
Se numea Sarah pare intr-adevar o carte care nu trebuie ratata si pe care mi-as dori-o foarte mult. Cat priveste cartea de la editura Litera care imi place cel mai mult…asta e discutabil. Imi place Dimiter, Mostenirea ucigasa, Clubul Bolderberg si probabil as mai gasi si altele care sa-mi starneasca interesul.
Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick
O carte in care eroina principala trebuie sa lupte pentru dragostea ei(prima ei dragoste) dar si pentru viata ei.Un roman care se regaseste in viata de zi cu zi ,plin de suspans .
Din cele trei carti prezentate eu am ales : Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay deoarece imi plac cartile despre istorie , in special cartile scrise intr-o maniera origiala. Deasemeni mi-a placut citatul final ”Aminteste-ti. Nu uita niciodata.” .
Cartea pe care as dori sa o citesc este:Se numea Sarah,pentru ca sunt fascinata de acea perioada,am citit multe carti a caror actiune se petrece in timpul razboiului.Prezentarea romanului mi-a atras atentia inca de la aparitie si cu siguranta o voi citi
Dintre cele 3 carti prezentate imi place Trandafiri, de Leila Meacham. Imi plac cartile cu povesti de dragoste, chiar daca implica o drama. Dragostea pentru plantatie m-a dus cu gandul la Ion de Liviu Rebreanu, care mie mi-a placut. De pe site-ul Litera imi place mult Visul unei nopti de vara de William Shakespeare. A fost si va ramane una dintre piesele preferate ale renumitului scrietor.
Cartea favorita este Se Numea Sarah ,o carte interesanta si plina de emotii
“Se numea Sarah” mentine inca vie teroarea la care evreii au fost supusi de-a lungul vremurilor si stigmatul pe care inca il poarta!
Ultima cartea de la editura Litera , pe care am citit o si care mi a ramas in suflet a fost Lorelei de Ionel Teodoreanu. De ce am ramas atat de fascinanta de aceasta poveste ? Poate pentru ca aceasta poveste e deosebita , e din alta lume si m a facut sa uit catva timp de ceea ce se intampla in viata cotidiana actuala , foarte diferita de cea din roman.De aceea Lorelei mi se pare special , pentru ca acest roman contine esenta , trairea , iubirea sincera si cateva cuvinte care te fac sa visezi si sa relectezi dupa ce ai terminat de citit. Presonajul principal al acestui roman este Luli , o tanara deosebita careia i se reconstituie oarecum viata si povestea de iubire traita alaturi de scriitorul Catul Bogdan.Poveste de iubire plina de esenta si originalitate , traita mai intai din priviri apoi in mod obisnuit pana la aparitia factorului lumesc , care reuseste sa semene gelozia , povestea aproape sfarsindu se cu moartea lui Luli . Si spun aproape pentru ca ea continua sa traiasca pentru Catul sub pseudonimul folosit in putinele dati cand a scris,Lorelei.Concluzionand , as recomanda acest roman celor care doresc sa ia o gura de aer proaspat dintr o lume (cred eu ) mai buna si care si doresc sa se umple de prospetime si speranta spre mai bine.
As dori cu foarte multa ardoare sa citesc cartea ,,Trandafiri” de Leila Meacham deoarece mi se pare destul de interesanta,captivanta.
As dori cartea Se numea Sarah dar si cartea Trandafiri mi se pare interesanta. Prima ma intereseaza deoarece subiectul este unul foarte interesant si important in acelasi timp. Ca absolventa de istorie mi-ar placea sa am aceasta carte in biblioteca si s ao citesc. Cartea Trandafiri mi-ar placea datorita povestii celor doi protagonisti care se aseamana cu povestea din Pe aripile vantului care este cartea mea favorita . De la editura Litera am citit cartea I9storia Romanilor de Ioan Aurel Pop
Din descrierea carților de mai sus mi-ar plăcea să citesc ce-a de-a treia carte ”Se numea Sarah”. De curând am citit un roman în care este vorba despre copilaria tragică a unei fetițe din China, și am rămas fermecată de acea poveste!(Romanul se numește ” O mie de monede de aur”)
Recunosc!… Sunt o romantică incurabilă, poate de aceea am știut înca de cand am pus ochii pe această carte “Nunta în cer”că îmi va plăcea, iar numele autorului: Mircea Eliade mi-a certificat acest lucru.
Aș putea spune despre aceasta carte că te tine în suspans până la ultimul rând, autorul facând o aplogie asupra eternului feminin. Alcătuit din confesiunile rostite în șoapta, încarcate de regret și resentimente ,romanul prezintă câteva frânturi din viața a două cupluri a căror destin va fi destinat frământărilor!
Andrei Mavrodin o cunoaște pe Ileana în casa unei cunoștințe comune, fiind o dragoste la prima vedere ! În ciuda iubiri pătimașe, monotonia se instalează rapid însa, escapadele din Bucurestiul prăfiut revitalizează de fiecare dată relația. Problema majoră între cei doi apare atunci când Ileana rămâne însărcinată , iar Andrei refuză să devină părinte. Femeia dispare din viața sa odată cu avortul copiluilui lor.
Celălat cuplu Barbu Hasnas și Lena este simetric cu cel prezentat anterior, întampină aceleași probleme de comunicare în ciuda dragostei imense ce există între cei doi. Motivul despărțirii este și de această dată tot un copil. Hasnas vedea în imaginea unui nou membru al familiei o posibilă modalitate de reluare a unei relații care decazuse.
Astfel, din confesiunile celor doi , la sfarșitul romanului poți deduce ca au iubit aceiași femeie , însa în perioade diferite a vieții acesteia.
Eliade descrie o lume dramatică, a îndragostiților de pretutindeni, a căror problemă majoră reprezintă lipsa de COMUICARE, încercand să descrie încercarea lor disperată pentru împlinirea dragostei.
Din punctul meu cartea înfățișează manualul perfect pentru cei care tocmai au suferit o decepție amoroasă. Ciudat e ca am citit-o într-un moment în care eram îndragostita… și știți și voi fluturașii zburdau veseli prin stomacelul meu însă, cu toate acestea, a fost prima carte care m-a pus zile bune pe gânduri. Ma frământa mereu întrebarea… “De ce s-au despărțit?”… Niște povești de dragoste atât de tulburătoare și pasionale … dar despărțirea a fost inevitabilă. Am găsit răspunsul abea mai târziu: mai ți minte când ai iubit pentru prima dată? Inevitabil… v-ați despărtit, dar ești mereu cu gândul la el sau la ea, chiar dacă momentan ești implicat într-o altă relație te uiți la el/ea și îți spui “ce-ar fi fost dacă…?”. Uite… cartea aceasta te învata cum să accepți elegant o despărțire și să culegi experiențele care te-au făcut să crești, să vezi lumea cu alți ochi și să fi TU într-o alta ipostază.
Recomand această carte cu mare drag indiferent că iubești sau ai suferit o decepție amoroasă sau ești singur ca un Cuc în codru… merită! http://www.litera.ro/biblioteca-pentru-toti-98/nunta-in-cer-732
of ,doamne cata durere mi-a provocat aceasta carte.nu stiu cum sa fac k toata lumea sa inteleaga k ,,SE NUMEA SARAH,, este una din acele carti care e un rau necesar.e uimitor de sensibila , de reala, de cutremuratoare…..parca ma simteam si eu vinovata de tragicul destin al micutei SARAH.cumparati ,imprumutati sau faceti orice va sta in putinta sa cititi cartea.pe mine m-a marcat .am plans pentru toate ororile la care au fost supusi copiii evrei in vara acelui an.
As dori cu foarte multa ardoare sa citesc cartea ,,Trandafiri” de Leila Meacham deoarece mi se pare destul de interesanta,captivanta.
Mie imi place foarte mult cartea Trandafiri deoarece are tot ceea ii trebuie unei carti bune:doi eroi cu personalitati puternice,love story care dureaza peste ani,un razboi intre dargostea pentru pamant si omul iubit si multe intrigi care te face sa nu lasi cartea din mana.Desi am citit cat am putut pe net despre aceasta poveste,mi-ar placea sa o am la colectie si sa o pot savura asa cum merita.
Cartea pe care am cumparat-o de la Litera si care mi-a ajuns la suflet este Damnare de Lauren Kate. In cele 344 de pagini ale cartii se dezlantuie o lume fantastica, uluitoare, irezistibila, o atmosfera gotica bine inchegata, o poveste de dragoste suprema. Patrunzi atat de adanc in lumea imposibilului incat, la sfarsitul cartii, lumea din jur pare aproape dezolanta. Simti fiorii iubirii, gusti gramul de imposibilitate pe care autoarea il preschimba in realitate imediata.
,, Se numea Sarah” scrisa de Tatiana de Rosnay, pare exact tipul de roman pe care orice persoana trebuie sa-l aiba in biblioteca. Roman de suflet, scris cu afectiune si abilitate, care trateaza un subiect delicat si atat de dureros din istoria acestui popor.
Faptul ca un copil a fost supus unui lant de chinuri pare monstruos si imposibil. Insa s-a intamplat cu adevarat. Romanul surprinde o fila rusinoasa, patata cu sange, din istoria omenirii.
Si pentru ca o carte reflecta exact sufletul autorului, trebuie ca Tatiana sa fie cu adevarat un om exceptional.
Ganduri bune.
Cartea favorita este Aștept Răspuns, este o carte interesanta care te tine in suspans.
Eu nu am o carte preferata. Mi-e imposibil sa aleg un titlu, mi-e imposibil sa nu ma pierd printre coperti si autori. Toate merita citite, indiferent despre ce este vorba. Eu niciodata nu las o carte din mana, din moment ce i-am atins coperta.
In schimb, ,,Se numea Sarah” am inteles ca se citeste pe nerasuflate. Mi-as dori, cei drept, sa regasesc intr-un roman acel element care transforma un roman de duzina intr-un bestseller ineternational. Pare genul de carte pentru care, in copilarie, iti pierdeai noptile de somn citind sub plapuma, la lumina unei lanterne.
Sper sa se regaseasca in biblioteca mea in curand, intr-un fel sau altul. Cred ca aduce ceva nou in fiecare om. Naste omenie. Ne poate face mai constienti de raul pe care il savarsim celorlaltor persoane. Ne face sa fim constienti ca trecutul nu se sterge cu buretele niciodata.
Imi doresc ,,Se numea Sarah”. Eu o numesc “dragoste la prima vedere” intre un cititor si o carte.
Toate cele bune va doresc.
Maria
Mi-as dori, cei drept, sa regasesc intr-un roman acel element care transforma un roman de duzina intr-un bestseller international.
Imi scuzati mica greseala de scriere. Cred ca m-am entuziasmat in exces la vederea acestor titluri.
O carte favorită nu poate fi decât una citită. Aşadar… una dintre lecturile fascinante, prezentă şi pe Litera.ro, este “Enigma Otiliei”. Până să citesc acest roman, l-am cunoscut pe George Călinescu doar în ipostaza de critic literar. Volumul, lecturat cu frenezie, a potenţat enigmele propriei existenţe, a adâncit actul de cunoaştere a vieţii, a semenilor şi, mai cu seamă, mi-a înlesnit cunoaşterea de sine. Mi-a dezvăluit iubirea în ipostazele ei diverse: de la trăirea inocentă, la cea senzuală, de la atingerea tainică la cea carnală. Otilia e fiecare dintre noi în situaţiile pe care viaţa ni le “furnizeză”…
Trandafiri este o carte atat de romantica incat nu poate fi comparata decat cu ” Romeo si Julieta” sau mai contemporan cu filmul ” Pe aripile vantului” .
Trandafiti este o carte la fel de romantica ca Romeo si Julieta sau ca filmul “pe aripile vantului” o pot incadra doar in categoria ” nu poate fi ratata” .
Printre rafturi cu cărţi pe a căror copertă se ivesc fel de fel de creaturi fantastice, cu ochii înroşiţi şi zâmbete ce lasă la iveală un set de dinţi ascuţiţi; chipuri de vampiri, îngeri sau vrăjitoare, o carte îmi atrage atenţia tocmai prin simplitatea-i magnetică. Pe copertă stă mândru blazonul dinastiei Tudorilor, iar cartea se numeşte Wolf Hall.
Personaje istorice intimidante prind viaţă, dezvăluind cititorului latura lor cea mai umană, devenind vulnerabile, temătoare, nesigure şi pasionale. Romanul are în prim plan viaţa unuia dintre cei mai de încredere oameni ai regelui Angliei, Thomas Cromwell. De la copilăria dificilă, la ascensiunea în viaţa politică britanică a secolului al XVI-lea, îi urmărim evoluţia inclusiv în momentul cheie în care îi câştigă încrederea regelui prin loialitatea dovedită faţă de mentorul său, cardinalul Wolsey, căzut în dizgraţie. Cromwell devine confidentul regelui Henric al VIII-lea în cel mai dificil moment al vieţii sale, când, datorită lipsei unui moştenitor şi apariţiei în viaţa sa a fermecătoarei Anne Boleyn, acesta se hotărăşte să divorţeze de actuala soţie, regina Caterina de Aragon, cu riscul de a diviza societatea, clasa politică şi mai ales pe cea religioasă, dar şi de a aduce prejudicii alianţei avantajoase cu Spania, ţara de originie a fostei regine.
Cititorul este purtat în Anglia secolului al XVI-lea, devenind martor al unei perioade ce a fost marcata de epidemii ce au decimat populaţia aducând suferinţe enorme celor rămaşi în urmă, frământată de alianţe politice fragile şi caracterizată de numeroase persecuţii religioase şi pedepse pe măsură. Există pasaje întregi în care, în calitate de cititor m-am simţit ca un spion în camerele regale, asistând din umbră la convorbirile regelui cu supuşii săi.
Hilary Mantel surprinde prin jocul pe care îl realizează la sfârşitul cărţii. Pasionată de istorie, ştiam că soarta a două personaje principale a fost una tragică, însă autoarea reuşeşte să ne ofere un final fericit, fără însă a schimba datele istorice, ci pur şi simplu punând capăt poveştii înainte ca lucrurile să ia o întorsătură nefericită.
Am ţinut în mâini o carte care mi-a vorbit despre dragoste, ambiţie, pasiune, istorie, război şi trădare. O carte capabilă să satisfacă cele mai exigente aşteptări, care după întoarcerea ultimei file rămâne mult timp în mintea cititorului.
http://www.litera.ro/literatura-133/wolf-hall-918
Dintre cele trei cărţi prezentate, mi-aş dori să citesc cartea “Trandafiri” deoarece pare cartea perfectă pentru o fire romantică, pasionată de istorie.