Craig Russell, autorul cartii « Fratele Grimm » (Ed. RAO, 2007) a fost premiat pentru intreaga activitate

O voce noua si distincta in thrillerul politist, Craig Russell a primit o importanta recunoastere din partea Crime Writers Association.

Autorul britanic a castigat premiul “The Dagger in the Library 2008”, acordat scriitorilor cu cel mai mare succes la public. Remarcabil este faptul ca Craig Russell a primit aceasta distinctie desi se afla la doar a treia carte publicata, iar premiul se acorda pentru intreaga activitate.

Juriul Crime Writers Association i-a oferit lui Russell un pumnal din argint, dar scriitorul nu l-a putut lua cu el deoarece urma sa zboare cu avionul. Pumnalul urmeaza sa-i fie trimis prin curier la casa lui din Glasgow.

Craig Russell este autorul seriei “Jan Fabel”, care l-a facut celebru si l-a propulsat in prima linie a autorilor de thriller. Din aceasta serie au aparut la Editura RAO “Vulturul insangerat” si “Fratele Grimm”, doua romane in care suspansul se impleteste cu trimiteri la mituri vikinge si la povestile Fratilor Grimm intr-un stil propriu, care transpune cititorul in pielea detectivului Jan Fabel.
Actiunea seriei este plasata in Hamburg, iar Craig Russel este singurul scriitor din afara Germaniei care a primit prestigiosul premiu Polizeistern din partea Politiei germane.

Al treilea volum al seriei, “Eternal”, va aparea la Editura RAO in 2009. Volumul al patrulea “The Carnival Master”, va aparea in Marea Britanie in luna august a acestui an.

“Daca v-ati inchipuit ca thrillerul politist este un gen care nu mai are nimic de oferit, cititi-l pe Craig Russell!” Mo Hayder

Alina Bratu
Coordonator relatii publice
Tel/Fax: (+4021) 224.12.31
Str. Turda nr 117 – 119, bl.6, parter,
sector 1, Bucuresti
alina.bratu@raobooks.com
http://www.rao.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *