Dan Puric lanseaza: ”ALEGETI”

Exemplara constiinta crestina a societatii civile, cunoscut regizor si actor, autor al volumului Cine suntem, vandut in peste 70.000 de exemplare, Dan Puric lanseaza primul sau DVD video: ALEGETI.
Tendinta continua a poporului roman de a se balansa intre Est si Vest, de a impaca intr-un continut si intr-un mod unitar de viata componentele atat de variate ale Occidentului si Orientului a facut ca spiritul romanesc sa se caracterizeze printr-un echilibru de o maxima amplitudine din punct de vedere al continutului si de o elasticitate nemaiintalnita din punct de vedere formal. Acestui echilibru dinamic, de permanenta sinteza, elastic in forma si profund in continut, ii suntem facuti partasi prin aceasta videograma, mostra holograma, semnata Dan Puric.

Echilibrul romanesc nu e un echilibru al mediocritatii. Chiar daca solutia aleasa pare cea mai simpla, cea mai putin spectaculoasa, simplitatea aceasta cuprinde in ea cumpana intre luarea in considerare a o multime de posibilitati. Dan Puric evoca si exprima memoria acestui echilibru axiologic, ca acces la o multime de posibilitati creative si valorizatoare, descoperit de simplitatea alegerii dimpreuna cu el.
Dan Puric subscrie, exemplificand si in aceasta videograma ce se lanseaza in premiera, afirmatiei parintelui Dumitru Staniloae, care spune ca romanul se caracterizeaza printr-o mare fluiditate a starilor sufletesti, ca iubeste umorul in toate imprejurarile si ca umorul e discursul cel mai eficace al romanului, pentru intarirea fratilor sai la lupta cu greutatile, cu dusmanul, lipsa de umor resimtind-o aproape ca pe un defect moral si ca pe o lipsa de gratie si de putere.
El, Dan Puric, tonifica destinzand si destinde tonifiind, relevandu-ne, in acest chip spontan, credinta, luciditate, creativitate, forta si atitudine de structura stancii, ce ne cheama si ne indeamna pe fiecare sa alegem sa fim.
Pentru Dan Puric, Hristos este alegerea, El este stanca vietii pe care s-a intemeiat Biserica si pe care au nesocotit-o ziditorii, este stanca pe care, dupa cuvantul Scripturii, daca va cadea cineva, il va sfarama, iar pe care va cadea ea il va spulbera.

ALEGETI se va lansa pe Luni, 8 decembrie, la orele 19:30, intr-o conferinta de presa, in cadrul unui eveniment special, care va avea loc la Sala Rapsodia din strada Lipscani, nr. 53.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *