David Owen, Bolnavi la putere

Vei descoperi o multime de informatii interesante si in parte necunoscute marelui public despre liderii de stat si de guvern din ultimul secol. Problemele de sănătate ale unor şefi de stat şi de guvern din ultimii o sută de ani.
Numele lordului Owen îmi era de multă vreme cunoscut din istoria politică recentă a Marii Britanii, dar până la volumul de faţă nu am bănuit că onorabilul David Owen este o autoritate medicală în neuropsihiatrie şi că din dubla lui specialitate, politică şi medicală, va lua naştere o carte.
Autorul aduce în atenţia noastră o mulţime de informaţii interesante şi în parte necunoscute
marelui public despre liderii de stat şi de guvern din ultimul secol. Îmbinarea de-a dreptul măiestrită între judecata politică, documentul inedit, dar revelator, diagnosticul sever al medicului şi opinia unui contemporan dau paginilor cărţii lui David Owen o densitate şi o culoare pasionante şi aş spune de neocolit pentru oricine vrea să înţeleagă ce s-a întâmplat sub ochii noştri.
Cartea lordului Owen este un formidabil manifest contra populismului, în contra unei pervertiri a politicului de către lideri care guvernează pentru a fi pe placul electoratului şi în egală măsură de către electorat, care îşi imaginează că politicul ar fi echivalent cu adoraţia pentru un lider. Sub acest aspect, cartea de faţă nu e doar pasionantă, ea este şi salutară. Prof. univ. dr. Zoe Petre

Traducere: Lidia Grădinaru

Format: 16 x 23 cm; 448 pagini
ISBN: 978-973-135-522-1
Preţ: 64,90 lei

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *