Editura ART la Gaudeamus 2008

Dupa doi ani de activitate in noua ei formula redactionala si manageriala, Editura ART s-a fixat in constiinta publicului cu cel putin cateva colectii: Carti cardinale, Demonul teoriei, Desenul din covor, Laur. Speram ca noile titluri sa confirme bunele impresii ale cititorilor si, implicit, alegerile noastre.
Literatura universala va fi prezenta de acum inainte in catalogul nostru prin inca doua colectii: una dedicata operei lui J.M.G. Le Clezio, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura 2008, o alta, intitulata ART clasic, ocupata in exclusivitate de capodopere.
Literatura romana, moderna, contemporana sau clasica, este in continuare bine reprezentata in colectiile noastre. La Mari scriitori romani si Fictiune si artilerie se adauga acum seria B. Fundoianu – B. Fondane, consacrata unui autor capital pentru poezia si pentru eseistica romaneasca, dar si pentru poezia si filozofia franceza
Editura ART a publicat si pana acum carti pentru copii, dar, prin colectia Arthur clasic, aceasta preocupare devine sistematica. La cartile ilustrate pentru copii se adauga acum si cartile ilustrate pentru adulti.
Sa nu uitam nici de colectia noastra de eruditie si de divertisment – ati ghicit, e vorba despre Dulapul indragostit -, imbogatita cu noi titluri provocatoare, seducatoare, instructive -, si sa incheiem astfel prezentarea noastra cu o unda de umor si de autoironie.

Lansarile vor avea loc la standul Editurii ART (nr.49)

Joi, 20 noiembrie

ora 15.00-17.00 Sesiune de autografe Serban Foarta

ora 17.00 Quintus Tullius Cicero, Mic manual de campanie electorala
Participa: Varujan Vosganian, Mircea Martin

Vineri, 21 noiembrie

ora 13.00 Ryszard Kapuscinski, Calatorind cu Herodot
Participa: Jaroslaw Godun, Mihai Mitu, Laura Albulescu

ora 15.30 Vladimir Sorokin, Inimile celor patru, Oksana Zabusko, Studii in teren despre sexul ucrainean
Participa: Caius Dobrescu, Claudiu Komartin, Laura Albulescu

Sambata, 22 noiembrie

ora 15.00 Daniel Arasse, Nu vedeti nimic
Participa: Alex. Leo Serban, Laura Albulescu

Duminica, 23 noiembrie

ora 12.30 Alain Corbin, Jean-Jacques Courtine, Georges Vigarello (coord.), Istoria corpului, II. De la Revolutia Franceza la Primul Razboi Mondial

Participa: Georges Vigarello, Emil Hurezeanu, Luca Niculescu, Mircea Martin

http://www.editura-art.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *