Editura Paladin lansează patru cărți noi

Editura Paladin şi Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) vă invită marţi, 19 februarie, ora 18.30, la evenimentul de lansare al primelor patru volume apărute la Editura Paladin, un nou imprint al Grupului Editorial Art. Cele patru titluri sunt:

lansarea-editurii-paladin-si-a-volumelor-o-piatra-pe-cer-orasul-si-stelele-cioburi-de-onoare-si-mitago
Imperiul. O piatră pe cer, de Isaac Asimov

(Traducere de Horia Nicola Ursu)

Oraşul şi stelele, de Arthur C. Clarke

(Traducere de Mihai-Dan Pavelescu)

Cioburi de onoare, de Lois McMaster Bujold

(Traducere de Ona Frantz)

Mitago, de Robert Holdstock

(Traducere de Mircea Pricăjan)

1. Isaac Asimov, Imperiul I. O piatră pe cer

Chinezii spun că orice drum începe cu primul pas. Ceea ce nu mai spun chinezii, dar o face Isaac Asimov, este că orice pas te poate duce într-o altă lume.

Aşa păţeşte şi Joseph Schwartz care, păşind peste o păpuşă, intră într-o altă lume, aparţinând unui imperiu galactic, dar pe aceeaşi planetă Pământ. Aceasta a ajuns să fie doar o piatră pe cer, o planetă radioactivă, în unde locuitorii sunt trataţi ca toţi băştinaşii lumii noastre de când omul a început să descopere noi teritorii.

Moştenirea asimoviană conţine în primul rând trei mari serii: Roboţii, Imperiul şi Fundaţia. Cititorul român cunoaşte deja, din seria Fundaţiei, Imperiul Trantorian, cel care controlează Pământul în O piatră pe cer.

Imperiul va continua cu Praf de stele şi Curenţii spaţiului.

2. Arthur C. Clarke, Oraşul şi stelele

Peste un miliard de ani, Diaspar este singurul oraş rămas pe Pământ. Oraşul este condus de un computer care naşte şi repară oamenii, iar în perioadele dintre două vieţi ale unui om, acesta îi păstrează conştiinţa. Nimeni nu intră în oraş, nimeni nu iese.

În afară de Alvin care, diferit fiind de concetăţenii lui, îndrăzneşte să-şi ia în mâini propriul destin, odată cu cel al întregii omeniri şi să readucă rasa umană acolo unde îi este locul.

3. Lois McMaster Bujold, Cioburi de onoare

Nominalizare la Premiul Locus în 1987

„La naiba cu toate ocaziile când s-au sincronizat momentul şi locul ca să înghesuie visul despre eroism al unui puşti în coşmarul despre asasinat, nelegiuire şi înşelăciune al unui adult!” – spune Lois McMaster Bujold în romanul ei, prin vocea Cordeliei Naismith.

Şi chiar despre asta e vorba în Cioburi de onoare, despre transformarea Cordeliei Naismith din om de ştiinţă în războinic şi a războinicului Aral Vorkosigan în „Măcelarul de pe Komarr”, dar şi despre o frumoasă poveste de dragoste între cei doi combatanţi trecuţi de vârsta primelor iubiri.

Şi în toată această poveste „Onoarea nu se împuţinează dacă e împărtăşită” – spune tot Lois McMaster Bujold.

4. Robert Holdstock, Mitago

SFWA Grand Master 1986, 3 premii Hugo, 3 premii Nebula

Familia Huxley trăieşte într-o casă aflată în apropierea pădurii Ryhope. Când George Huxley, tatăl, moare, fiii săi încearcă să-i continue munca de-o viaţă.

Această muncă este legată, în amintirea fiilor, de pădure, de lungi dispariţii ale tatălui, de jurnalul tatălui şi de fiinţele pe care şi aceştia le întâlnesc odată intraţi în pădure.

Misterele pădurii Ryhope se transmit de la tată la fiu şi de la un fiu la altul. Iar Robert Holdstock este un maestru al fantazării, dăruindu-ne una dintre seriile nemuritoare ale literaturii fantasy.

Mitago este primul volum din cele şapte ale seriei. Citeste mai mult: Lansarea Editurii Paladin şi a volumelor O piatră pe cer, Oraşul şi stelele, Cioburi de onoare şi Mitago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *