ENCICLOPEDIA CORPULUI UMAN

Lucrarea cuprinde un ansamblu de noţiuni anatomice, fiziologice, genetice şi de patologie, prezentate atât conceptual, cât şi ilustrativ. Modul original în care este concepută, uşurinţa cu care poate fi utilizată, grafica atractivă, deosebită, ne determină să o considerăm un material util tuturor celor interesaţi de asimilarea unor cunoştinţe de cultură generală pe această temă, în vederea păstrării sănătăţii individuale, colective şi sociale.

ENCICLOPEDIA CORPULUI UMAN
de Ionel Roşu, Călin Istrate şi Monica Silvester

Populaţia umană exercită o presiune
tot mai mare asupra mediului.
Creşterea numerică a populaţiei atrage după sine creşterea necesarului de resurse materiale, energetice şi alimentare.

Prin activităţile economice menite să satisfacă necesităţile populaţiei, pe de o parte este afectat mediul ambiant şi, pe de altă parte, modificările factorilor de mediu şi alimentaţia influenţează populaţia umană la nivel individual.
Omul poate fi afectat fizic, psihic, fiziologic, genetic etc.

Cum se pot contracara, măcar parţial, de către omul obişnuit astfel de efecte?
În primul rând, prin cunoaştere. Cunoaşterea a tot ceea ce ţine de corpul uman. Considerăm că aceste cunoştinţe sunt esenţiale şi ar trebui să facă parte din ceea ce numim cultura generală. Pentru că educaţia şcolară nu mai garantează asimilarea acestor cunoştinţe, este necesară conştientizarea faptului că numai învăţarea pe tot parcursul vieţii poate asigura această cunoaştere.

Este şi motivul pentru care am gândit această mică enciclopedie a corpului uman ca un material ajutător, accesibil tuturor.

Format: 16,5 x 23,5 cm; 272 pagini
Cartonată, policromie
Preţ: 64,90 lei

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *