Eric Carle – un nou autor celebru de carti pentru copii publicat in Romania

Foarte cunoscut si admirat in intreaga lume, Eric Carle este autorul unor carti ilustrate pentru copii atragatoare si originale. ‘Omida mancacioasa’, cea mai cunoscuta carte a sa, a ajuns in miinile a milioane de copii. A fost tradusa in 45 de limbi si s-a vindut in peste 25 de milioane de exemplare, iar acum a aparut si in limba romana la editura Cartea Copiilor.

Arta lui Eric Carle este distincta si usor de recunoscut. Lucrarile sale sint create prin colaj: incepe prin a picta coli mari de hirtie cu diverse modele si texturi, apoi le decupeaza si le lipeste unele peste altele, pina cind obtine acele ilustratii vii si fermecatoare care l-au facut cunoscut. Multe dintre cartile sale au forme neobisnuite, cu pagini decupate sau pliate, ceea ce le transforma in adevarate jucarii.

Cu ‘Omida mincacioasa’ copiii de 2-4 ani pot invata sa numere si sa cunoasca zilele saptaminii, printr-o scurta si amuzanta povestire despre transformarea unei omizi in fluture.

‘Copiii sint in mod natural foarte creativi si dornici sa afle mereu lucruri noi. In cartile mele am incercat sa le arat ca a invata poate fi ceva fascinant si distractiv’, spune Eric Carle.

Eric Carle s-a nascut in 1929, in Syracuse, New York. La virsta de sase ani s-a mutat cu familia in Germania. Aici si-a facut studiile si a absolvit Academia de arta din Stuttgart. Visul sau, insa, era sa revina in America, ramasa in memoria sa ca tarimul fericit al copilariei. In 1952, cu o mapa de lucrari sub brat si cu foarte putini bani in buzunar, a ajuns la New York, unde s-a angajat ca ilustrator la departamentul de publicitate al New York Times. In urma unui afis publicitar pe care l-a creat, a primit o cerere de la o editura de-a ilustra o poveste. Azi este unul dintre cei mai iubiti autori de literatura pentru copii.

Editura Cartea Copiilor
Soseaua Colentina 11, sector 2, Bucuresti

(Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
http://www.carteacopiilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *