Gheisele nu sunt hostesse – BooksExpress.ro

10 lucruri pe care nu le stiati despre o gheisa. “Gei” inseamna arta sau interpretare, iar “sha” are sensul de oameni din Japonia. Gheisele nu sunt hostesse sau prostituate obisnuite. Ele sunt instruite un timp indelungat pentru a deveni gheise, iar prin urmarea a numeroase cursuri isi imbunatatesc abilitatile.

Gheisa
Gheisa

In zilele noastre sunt gheise care invata utilizarea calculatoarelor sau isi exerseaza engleza pentru a servi clientii vorbitori de limba engleza. De asemenea munca unei gheise s-a extins, incluzand modelling sau tururi internationale. Insa, aceste detalii sunt stiute de catre majoritatea dintre noi, asa ca pentru a continua sa va surprindem, am pregatit 10 lucruri pe care nu le stiati despre o gheisa.

 

1.Un lucru pe care al trebui sa-l stiti este ca primele gheise au fost, de fapt, niste barbati. Da! Este adevarat! Gheisele masculine erau cunoscute sub numele de Honko si dansau pentru clienti in baruri, restaurante si in camerele pentru ceai.

2.O parte din instruirea unei gheise este sa fie cat de anonima se poate. Aparent, acest lucru adauga un aer de mister, ceea ce este foarte adevarat!

3.Cand o gheisa serveste ceaiul si kimono-ului ei lasa sa se vada incheietura mainii este un semn al seductiei, al senzualitatii. Se pare ca tehnica este folosita pentru a ademeni sau pentru a tachina, deoarece ii permite clientului sa priveasca pielea, indiferent de suprafata aratata.

4.Totul la o gheisa starneste imaginatia, fiind un aspect al culturii in sine. Sunt in acest fel, deoarece nu doresc sa fie vulgare. Din pacate, multe femei moderne (numai daca nu sunt gheise moderne sau nu se simt confortabil sa arate o suprafata prea mare din piele) nu inteleg acest concept si continua sa de dezbrace din ce in ce mai mult, fara sa lase nimic imaginatiei…

5.Kimono-urile sunt confectionate manual, iar ele sunt create special pentru fiecare dintre ele. Modelul kimono-ului si materialul se schimba odata cu anotimpul, dar intotdeauna sunt din matase. De asemenea, pentru a se aranja au nevoie de doua ore, in care se machiaza, isi aranjeaza parul si isi pun kimono-ul.

Citeste mai mult pe: www.Books-Express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *