Se mai poate spune ceva nou despre ultra-clasicul Constantin Brâncuşi?… Răspunsul antropologului şi esteticianului dr. Matei Sîrcea-Crăciun nu este numai unul pozitiv, ci chiar original, revelator chiar. Cu certitudine, prelegerea sa va constitui un spectacol academic sau o sărbătoare intelectuală rară.
În colaborare cu Arhivele Naţionale, ARFA (Asociaţia \’Romanian Fulbright Alumni\’) a conceput ciclul \’Conferinţelor Quo Vadis\’ drept ocazia întâlnirii periodice a publicului larg cu personalităţi şi idei de excepţie sau excelenţă. Mai concret, întâlnirea cu minţi şi vederi care, în contextul marasmului sau confuziei majoritare, prevăd sau pot să sugereze oaze intelectuale ori perspective noi şi moderne pentru evoluţia culturii şi societăţii.
Matei Sîrcea-Crăciun este nu numai un expert recunoscut pe plan mondial (publicând şi conferenţiind curent în străinătate), ci şi un gânditor de rafinament aparte. Prin textele sau prelegerile sale, sculptura brâncuşiană capătă înţelesuri noi, vorbirea despre artă devine ea însăşi artă.
Conferinta are loc la sediul Arhivelor Naţionale ale României (Bd. Regina Elisabeta nr. 49), miercuri 12 mai, ora 17.
Asociaţia \’Romanian Fulbright Alumni\’ reuneşte intelectuali cu vederi lărgite prin contact academic, studiu avansat şi multiculturalism. Programele sale se adresează, la primul nivel, celor care revin în România după studii în străinătate, iar în cele din urmă, publicul care se doreşte familiarizat cu valori precum democraţia reală, modernitatea pozitivă, voluntariatul, creativitatea academică şi cultura de substanţă.
Persoană de contact:
Marin Marian-Balasa (presedinte ARFA)
0746.979.072
www.fulbrightalumni.ro