Humanitas Digital, librarie ebooks

Vineri 10 decembrie editura HUMANITAS si-a anuntat o noua directie de dezvoltare prin infiintarea HUMANITAS DIGITAL. Cu aceasta ocazie, HUMANITAS si BOOKBYTE au anuntat parteneriatul pentru dezvoltarea pietei de ebook in Romania. Astfel, la aniversarea a 20 de ani, HUMANITAS a lansat in mod simbolic, primele 20 de titluri in format electronic, toate protejate cu Adobe DRM (Digital Rights Management), cu sprijinul BOOKBYTE. Aceste 20 de titluri HUMANITAS “reprezinta miezul tare al editurii” dupa cum aprecia Gabriel Liiceanu la festivitate si marcheaza alinierea editurilor mari din Romania la tendintele mondiale. Aparitia in format digital a acestor carti “grele” confirma recunosterea solutiei de protectie Adobe DRM, dupa anunturi similare facute de Google Editions sau Barnes&Noble.

Gabriel Liiceanu facand o paralela intre vechile si noile carti
Un deznodamant posibil – si acesta este cel in care cred eu – este ca lumea se va imparti in egala masura oarecum, intre cititorii clasici si cititorii de ebook.
Gabriel Liiceanu

Vineri 10 decembrie la Galateca, cu ocazia evenimentului dedicat finalului de an aniversar 20 pentru HUMANITAS, editura si-a anuntat noua directie de dezvoltare digitala, in parteneriat cu BOOKbyte.

Astfel, HUMANITAS DIGITAL – entitatea special creeata pentru aceasta directie – a lansat cu aceasta ocazie, in mod simbolic, primele 20 de titluri in format digital. Aceste titluri, care sunt “miezul tare al editurii HUMANITAS” dupa cum declara Gabriel Liiceanu in deschiderea evenimentului, pot fi achizitionate acum prin libraria digitala BOOKbyte.ro.

Mircea Cartarescu, unul dintre autorii “digitalizati” cu aceasta ocazie, a subliniat in dezbaterea ce a urmat asupra cartilor electronice, ca “acest codex, cum era numit in perioada medievala, carte, cum este numit astazi, este obiectul care ne intereseaza. Cat el isi va pastra forma, indiferent de suport, el va ramane acelasi obiect”.

Confirmand parteneriatul “HUMANITAS & BOOKBYTE GO DIGITAL” pentru dezvoltarea pietei de carte digitala in Romania, BOOKbyte face urmatorul pas concentrand intr-un magazin online www.bookbyte.ro tot ce ar putea interesa cititorul de carte digitala – de la titluri pana la hardware (ereadere, tablete cu sistem de operare android sau ipad, accesorii).

Ca nota aparte, acest magazin comercializeaza numai ereadere si hardware care suporta DRM (DIGITAL RIGHTS MANAGEMENT), cea mai buna solutie de protectie a cartilor digitale in acest moment. Aceasta solutie dezvoltata de Adobe este aceeasi cu cea pe care o folosesc Google Editions sau Barnes&Noble (cea mai cunoscuta librarie electronica) pentru protectia cartilor.

“ Acum ca avem o solutie de protectie, viitorul este deschis cartilor digitale”, a spus Radu Apostoae, director general Bookbyte, la festivitatea de aniversare a 20 de ani de activitate Humanitas. “Exista o mare deschidere a editurilor pentru cartea digitala, si incep sa apara acum titluri grele, toate protejate bineinteles cu Adobe DRM. Vor continua sa coexiste carti fara protectie, dar cartile serioase incep acum sa fie si digitale, gratie solutiei de la Adobe. De aceea noi am concentrat in magazinul nostru numai solutii care suporta DRM, pentru a simplifica achizitiile hard-readerilor: carti importante si protejate plus ereadere capabile sa suporte DRM. Cartile neprotejate vor avea in continuare un rol bine definit pe piata, acela de carte de test sau de acomodare pentru cei ce migreaza spre digital. “ a mai declarat Radu Apostoae la incheierea festivitatilor.

One thought on “Humanitas Digital, librarie ebooks”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *