Istoria cuceririi amoroase, de Jean Claude Bologne

Cum arata arta seductiei de-a lungul timpurilor? Cum s-au infiripat povestile de iubire din antichitate pana in zilele noastre si care erau trucurile folosite de barbati pentru a le ademeni pe tinerele domnite? Toti pasionatii de lectura la o calatorie seducatoare in lumea povestilor de dragoste, a legaturilor amoroase, a strategiilor si tehnicilor de ademenire. Joi, 23 iulie, la Seara de lectura 121, vom parcurge cateva momente importante prezentate in Istoria cuceririi amoroase, de Jean Claude Bologne. Intalnirea va avea loc de la ORA 18:30, in atmosfera placuta a Librariei  Carturesti de la Muzeul Taranului Roman.

„In aceasta carte, istoricul Jean Claude Bologne surprinde felul in care, de-a lungul epocilor, barbatii au recurs la diverse solutii pentru a-si exprima dorinta de a incepe o legatura amoroasa. Primul pas nu e niciodata sigur. Si cel mai experimentat seducator poate gusta esecul si respingerea. E intotdeauna nevoie de o tehnica a apropierii, care sa mareasca sansele de reusita. Pentru a reconstitui diversele strategii galante si pentru a restitui atmosfera epocii respective, autorul a recurs la surse literare, memorii, corespondenta, arhive judiciare si a consultat nu mai putin de 110 manuale de seductie, aparute din antichitate si pana in zilele noastre […].“
Lucia Terzea-Ofrim, Dilema veche
BEDROS HORASANGIAN este scriitor si eseist roman.
Opera lui Bedros Horasangian, intinsa pe mai mult de peste doua decenii, cuprinde volumele de povestiri Curcubeul de la miezul noptii (1984), Inchiderea editiei (1984), Parcul Ioanid (1986), Portocala de adio (1989), precum si romanele Sala de asteptare (1987), In larg (1989), Misteriosul om in negru sau Ora melomanului. Roman in foarte multe parti (1996), Enciclopedia armenilor
( 1995), Obsesia – Cine l-a ucis pe Olof Palme (2002). A publicat si doua volume de cronici plastice, teatrale, muzicale cat si articole politice, Bonjour, popor ( 1997) si Tranzit ( 2003).
A publicat de curand volumul Miss Perfumado si alte povestiri (Editura Leda, 2009).

ALEXANDRU BINDEA a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti, promotia 1989, clasa profesorului Dem Radulescu. In prezent este actor la Teatrul National Bucuresti. Cariera sa cuprinde numeroase roluri atat in piese de teatru – Cine are nevoie de teatru de Timberlake Wertenbaker, regia Andrei Serban (1990), Rivalii de Richard Sheridan, regia Horea Popescu (1993), Cadavrul viu de Lev N. Tolstoi, regia Gelu Colceag (2001) – cat si filme si seriale de televiziune – Balanta, regia Lucian Pintilie (1992 ), Initiativa, regia Sergiu Ionescu, TV, (1996), Ciocarlia, regia Constantin Dicu (2002 ), Chichititas, serial TV, regia Mihai Sofronea, 2007 si multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *