“Mami! Tati! Joacă-te cu mine!” Mirela Retegan lansează cartea de jucat cu copiii!

MAMI-TATI-JOACA-TE-CU-MINE

Gașca Zurli, împreună cu Zâna Bună și Vrăjitoarea Tura Vura, vor face un super show pentru invitații mici și mari sâmbată, 20 noiembrie, cu începere de la orele 12.00, la Târgul de Carte GAUDEAMUS!

Editura ARAMIS lansează sâmbată, 20 noiembrie, cu începere de la orele 12.00, la Târgul de Carte GAUDEAMUS, o carte în care părinții învață cum să se joace cu copiii lor: în trafic, acasă sau la cumpărături. Cartea  intitulată Mami! Tati! Joacă-te cu mine! este însoțită de CD-ul Jocuri de Jucat în Trafic și face parte din colecția  Biblioteca părinților.

Ideea autoarei – audiobook-ul Jocuri de jucat în trafic – este o premieră internațională. 50 de jocuri sunt înregistrate de Mirela Retegan și fetița ei – Maya Sorian.

“Toate jocurile din această carte le-am încercat pe pielea mea, de dragul copilului meu.  Am petrecut cu Maya în trafic cred că jumătate din timpul nostru împreuna (cel puțin în timpul săptămânii. Și pentru că era timp prețios pe care îl vroiam de calitate și pentru că vroiam să o provoc să-mi spună cât mai multe din lucrurile pe care le simte și le gândește, inventam provocări – jocuri de jucat în trafic.  Mi-am dorit ca experiența mea de mamă să ajungă în casele cât mai multor familii. Sunt sigură că mulți părinți nu știu cum să se joace cu copiii lor, nu le vin în minte jocuri simple, chiar dacă și-ar dori asta.  Am evitat să-i spun copilului meu: “du-te în camera ta cât fac eu de mâncare”. Am căutat să-i spun: “uite, până când eu pregătesc cina, hai să ne jucăm de-a… (găsiți foarte multe exemple în capitolul Jocuri de Jucat în Casă). Pentru fiecare lucru pe care l-am considerat important în cresterea Mayei și pe care am vrut neapărat să-l rețină, am inventat un joc. Ne-am jucat cum să nu ne temem de întuneric; ne-am jucat cum să vorbim corect; ne-am jucat cum să ne spunem punctul de vedere; ne-am jucat cum să alegem; tot prin joacă am învățat să ne punem o dorință și să credem în ea din tot sufletul”, declară autoarea.

Mami! Tati! Joacă-te cu mine este rezultatul experienței de mame a autoarei, pe care aceasta a dorit să o împărtă cu cât mai multe familii. “Jocul” reprezintă cea mai potrivită modalitate de stimulare a copilului, cel mai apropiat demers pe care un adult îl poate face pentru dezvoltarea armonioasa a acestuia.

Cartea s-a scris singură, conturându-se din practica fiecărui joc și a fiecărei întâmplări. Dintre jocurile cuprinse în carte, unele au fost inventate, în timp ce altele au fost culese și adaptate de la prieteni sau cunoștințe. Jocuri pentru timpul petrecut în trafic, jocuri pentru timpul petrecut la cumpărături ori în casa, toate se împletesc fericit într-o carte pe care orice părinte căruia îi pasă trebuie să o aibă. Așa că… inspirație, imaginație și cât mai multe zile vesele petrecute de părinți și copii!

One thought on ““Mami! Tati! Joacă-te cu mine!” Mirela Retegan lansează cartea de jucat cu copiii!”

 1. Felicitari!
  Joc in relatia parinti-copii? Nimic mai frumos.
  Joc gandit, jucat si propus de Mirela? Garantia succesului sigur in relatia aceasta inestimabila.
  Joc in trafic? Salvarea copiilor de oras! Abia astept lansarea de azi de la Romexpo!!! Vine si fiica mea :).

  Astfel de proiecte te fac sa uiti de toate relele.
  Drum bun Bibliotecii parintilor!

  Cu drag, Cri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *