Oile Domnului (Satul electronic) in editie digital

Biblioteca Citatepedia, parte a site-ului www.citatepedia.ro, a publicat in format electronic scenariul de teatru ‘Oile Domnului (Satul electronic)’ de Valeriu Butulescu.

Piesa este o comedie prin umorul inteligent, specific autorului, si o tragedie prin subiectele profunde abordate. Actiunea se petrece intr-un viitor hiper-tehnologizat, ceea ce plaseaza piesa in zona science-fiction, dar este un viitor care refuza sa se desprinda complet de traditii si este inca bine ancorat in mituri, cu ciobani si tarani tipic romanesti, dar cu teme universal valabile, mereu de actualitate.

Editia digitala este oferita gratuit cititorilor.

Autorul si-a dat acordul pentru includerea intregii sale creatii dramatice in Biblioteca Citatepedia. In fiecare luna se va lansa cate o editie digitala, insotita de un articol cu referirinte critice.

Valeriu Butulescu este, probabil, cel mai apreciat aforist roman contemporan, dar si un dramaturg de valoare. Cartile sale de aforisme au fost publicate in peste 30 de limbi, alte traduceri urmand sa apara. Piesele sale au fost puse in scena la mai multe teatre din tara, dar au trecut si granitele, primind aprecierea publicului si a criticii de specialitate.

Citatepedia este un proiect cultural online, initiat si coordonat de Lucian Velea, care a reusit sa adune pana in prezent peste 27000 de citate, de departe cea mai mare colectie in limba romana. Biblioteca Citatepedia este o sectiune relativ noua a site-ului www.citatepedia.ro, care isi propune sa puna la dispozitia cititorilor, in mod gratuit, cat mai multe lucrari clasice si contemporane.

Mai multe informatii despre piesa la

Oile Domnului (Satul electronic)

http://www.citatepedia.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *