Okian.ro intră pe piaţa cărţilor în limba română

Cea mai mare librărie online în limba engleză, Okian.ro, îşi face intrarea şi pe piaţa cărţilor în limba română şi mizează pe dublarea cifrei de afaceri la 300.000 de euro în acest an. Okian.ro a realizat în 2009 un business de 150.000 de euro. Okian.ro anunţă, de asemenea, că celor peste un milion de titluri în engleză li se adaugă, începând din această lună, alte 15.000 în limba română.

“Introducerea cărţilor în limba română vine în întâmpinarea nevoii tot mai mare a românilor de a avea acces la cea mai vasta colecţie de titluri în limba română”, a mai subliniat Colceriu.

Okian.ro a investit în acest an şi în lansarea de noi funcţionalităţi menite să asigure clienţilor ajutorul adecvat pentru găsirea volumelor dorite. Astfel, începând de luna aceasta utilizatorii au la dispoziţie instrumente pentru managementul bibliotecii personale şi a listelor de cărţi dorite.

“În prima jumătate a acestui an am obţinut o cifră de afaceri la 100.000 de euro. Relansarea site-ului şi intrarea pe segmentul cărţilor în limba română ne va aduce însă, în al doilea trimestru din 2010, o dublare a business-ului la 200.000 de euro”, a declarat Bogdan Colceriu, coordonatorul proiectului Okian.

Okian.ro oferă utilizatorii posibilitatea de a crea liste cu cărţile pe care le deţin. Noua funcţionalitate devine în acest fel o unealtă de management al volumelor proprii cu ajutororul căreia pot găsi uşor titlurile aflate în biblioteca personală. Un alt element nou introdus de Okian.ro este posibilitatea utilizatorilor de a adăuga recenzii şi de a le administra.

O dată cu intrarea pe segmentul cărţilor în limba română, librăria online a lansat şi o nouă funcţionalitate de căutare a titlurilor. Astfel, din doar căteva click-uri, utilizatorii au posibiliatea de a filtra cărţi în funcţie de limbă sau de perioada în care au fost publicate. În plus, aceştia pot utiliza codul ISBN sau brandul editurii pentru a găsi volumele dorite.

De asemenea, începând de luna aceasta, utilizatorii Okian.ro au şansa de a previzualiza cărţile înainte de a le comanda, prin intermediul Google Book Preview. Volumele pot fi consultate integral sau doar parţial, în funcţie de disponibilitate.

Relansarea site-ului şi integrarea noilor funcţionalităţi au necesitat o investiţie de 30.000 de euro. “Până în acest moment, de la lansarea Okian.ro în octombrie 2007, valoarea totală a investiţiei se ridică la 100.000 de euro”, a declarat Bogdan Colceriu.

Acesta a mai adăugat că, în acest moment, cele mai comandate titluri sunt cele de business, de dezvoltare personală sau de ficţiune.

”Foarte cerute sunt şi cărţile se specialitate, care se găsesc foarte greu. Primim foarte multe comenzi şi de la instituţii, care solicită cărţi de medicină, filosofie, artă sau istorie. Un alt avantaj pe care îl oferim este cartea ”on demand”, zonă în care avem comenzi de titluri la care se ajunge foarte greu, pentru care până şi noi facem eforturi considerabile pentru a le obţine”, a mai afirmat Bogdan Colceriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *