Orange anunta castigatorii “Premiilor Orange pentru tinerii muzicieni”

Câştigătorii celei de-a IV-a ediţii a concursului de muzică clasică „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni” au fost premiaţi vineri, 9 octombrie, în cadrul unui spectacol de gală ce a avut loc în Sala George Enescu a Universităţii de Muzică Bucureşti. Finala concursului din această toamnă a reunit 9 tineri interpreţi din secţiunile „instrumente cu coarde”, „pian” şi „canto”, care au concurat pentru premiul I în valoare de 25.800 de RON. Soprana Valentina Naforniţă a fost desemnată laureata competiţiei. Premiile II şi III, în valoare de 15.050 de RON, respectiv 8.600 de RON, au fost acordate violoncelistului Ştefan Cazacu şi violonistei Ioana Goicea.

Ediţia acestui an a introdus un nou premiu destinat „celui mai promiţător talent”, în valoare de 2.150 de RON şi care a fost decernat violoncelistului Andrei Ioniţă. Toţi finaliştii competiţiei au fost răsplătiţi pentru virtuozitatea lor, Orange oferind şi 6 menţiuni speciale care au constat în telefoane mobile performante.

Concurenţii au fost evaluaţi de un juriu ce a inclus nume sonore ale scenei muzicale internaţionale. Printre aceştia se numără Adrian Butterfield, profesor al Royal College of Music, reputat dirijor şi violonist britanic şi baritonul Peter Harvey, una dintre cele mai apreciate voci a ultimilor ani, ambii admiratori ai stilulului muzical baroc şi ai compozitorilor Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi şi Joseph Haydn.

„Sunt fericită să văd că Orange organizează un concurs de muzică clasică ce promovează şi răsplăteşte tinerele talente. “Premiile Orange pentru tinerii muzicieni” reprezintă un punct de sprinjin pentru cultură şi o rampă de lansare pentru toţi finaliştii. Sunt mulţumită de rezultatul obţinut având în vedere faptul că toţi concurenţii au fost foarte buni” declară Valentina Naforniţă, câştigătoarea premiului I din acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *