Pirate Latitudes, film de Steven Spielberg

Regizorul Steven Spielberg planuieste sa realizeze un film dupa “Pirate Latitudes”, ultimul roman al lui Michael Crichton, care va fi publicat in noiembrie. Crichton a murit anul trecut. Studiourile DreamWorks au cumparat deja drepturile de adaptare a romanului pe care Crichton l-a scris, inainte sa moara, in noiembrie 2008. Spielberg, care a mai regizat adaptari dupa romanele lui Crichton – “Jurassic Park” si “The Lost World” -, va produce si, cel mai probabil, va regiza filmul despre pirati. Adaptarea romanului va fi semnata de David Koepp, care a mai scris scenariile filmelor “Jurassic Park” si “The Lost World”.
“Michael (Crichton, n.r) era un scriitor care se documenta atent. Cred ca era unul dintre cei mai inovativi scriitori ai perioadei noastre”, a spus Koepp. “Este un privilegiu sa lucrezi doar cu unul dintre romanele sale. Sa poti adapta trei este un vis”, a adaugat acesta.
Actiunea din “Pirate Latitudes” se petrece in 1665 si prezinta planul de infiltrare a unei echipe de pirati in Port Royal, unul dintre cele mai bogate orase ale vremii, pentru a jefui un vas spaniol.
Romanul lui Crichton va fi publicat pe 24 noiembrie, manuscrisul acestuia fiind descoperit dupa moartea autorului.
Crichton si Spielberg au mai colaborat si pentru serialul “ER – Spitalul de urgenta”, pe care l-au lansat in 1994.
“Michael Crichton a fost unul dintre cei mai mari povestitori, care ne-a dezvoltat imaginatia cu cartile, filmele si emisiunile sale”, a declarat Spielberg. “«ER – Spitalul de Urgenta» si «Jurassic Park» au fost cele mai frumoase colaborari ale carierei mele, iar eu, din intreaga echipa de la DreamWorks, sunt cel mai fericit sa aduc opera lui Crichton din nou pe ecrane”, a declarat Spielberg.
Absolvent al Universitatii Harvard, Crichton a publicat, timp de patru decenii, romane pentru care se documenta intens, in special despre dezvoltarea tehnologiei ce duce la dezastre. Peste 10 carti scrise de el au fost adaptate pentru marele ecran.
Koepp a mai lucrat cu Spielberg la scenariile pentru “Razboiul lumilor” si “Indiana Jones si regatul craniului de cristal”. Spielberg lucreaza in prezent la proiectul “The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”, produs de Paramount si Sony, si urmeaza sa inceapa lucrul la remake-ul “Harvey”, pentru DreamWorks si Fox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *