Radu Beligan aduce “Egoistul” la Palat

“Egoistul” de Jean Anouilh, piesa de teatru ce are la activ sute de reprezentatii sustinute cu casa inchisa, revine in plin sezon estival de aceasta data pe scena Palatului National al Copiilor, in data de 26 Iulie, incepand cu ora 20:00. Noua punere in scena in regia maestrului Radu Beligan, reprezinta cu siguranta o sursa de relaxare si buna dispozitie pentru toti cei care se vor afla in capitala si vor opta pentru o seara in care umorul exploziv este garantat.

Pe langa Radu Beligan -maestrul scenei teatrale romanesti, prezent atat in postura de actor cat si in cea de regizor, distributia “adaposteste” artisti de calibru, precum : Damian Crasmaru, Silviu Biris, Medeea Marinescu, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu, Mihai Niculescu si Lamia Beligan.

Biletele se impart in doua categorii de loc: Cat.I – 70 lei si 50 lei pentru Cat.II. Acestea pot fi achizitionate din reteaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center etj. 2, Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii – Agentia Trident Touring, la Palatul National al Copiilor si online pe www.vreaubilet.ro.

Informatii generale:

“Egoistul”, a fost ultima piesa a dramaturgului francez Jean Anouilh , scrisa in anul 1981, si “vorbeste” despre viata si moarte, iubire si casnicie, parinti si copii, sanatate si boala, prietenie si…bineinteles egoism.

O piesa autobiografica, o viziune lucida, putin cinica, despre viata si moarte, despre iubire si casnicie, despre parinti si copii, despre sanatate si boala, despre prietenie, egoism si generozitate. Si despre teatru si dramele lui contemporane. Un umor exploziv, o replica stralucitoare si o eleganta verbala rar intalnita.

Pe masura ce asista la dezmatul fiicelor, la esecul fiului, la presiunile prietenului, la reprosurile amantei, la resentimentele fostei sotii si, nu in ultimul rand, la dezastrele instalatiilor menajere, un cunoscut autor dramatic isi scrie piesa.
Egoistul, un spectacol in care Jean Anouilh se pare ca si-a ascuns biografia sub chipul maestrului Radu Beligan. – sursa: TNB.

One thought on “Radu Beligan aduce “Egoistul” la Palat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *