Un text panoramic al sfirsitului secolului XX, in ritm de foxtrot, cu multiple prize erotice parodice (XX), beletristice, cinematografice, politice si sociale, cartea contine, de fapt, zeci de romane nescrise inca. Toate exhiba o galerie de foto- si audiograme ce reconstituie societatea romaneasca in prezentul continuu al unei lumi-puzzle, derapind intr-o literatura a risului si a nostalgiei incurabile. „Un talent intr-adevar de exceptie, Razvan Petrescu e inconfundabil.” (Mircea Nedelciu)
„Omul acesta are atita singe rodnic in vene, incit, daca eu aveam energiile lui latente, eram cineva.” (Mircea Horia Simionescu)
„Devorat de vremi, masivul prozei scurte romanesti din ultimele decenii se va subtia in citeva statui extatice, cea a lui Razvan Petrescu dindu-le celorlalte fragila umbra generoasa, adinca, ironica, subtila.”(Calin-Andrei Mihailescu)
„Razvan Petrescu este, pur si simplu, cel mai bun autor de proza scurta de la noi. Daca el ar scrie cite un volum de povestiri pe an (poate chiar si mai rar), acest gen ar trebui cu desavirsire interzis tuturor celorlalti scriitori. N-ar mai avea nici un sens.” (Marius Chivu)
„Fragil si dur, casant si inoxidabil, incomod pentru ceilalti, dar mai ales pentru el insusi, Razvan Petrescu e un maestru al deceptiei si disperarii, cind invaluite in umor, cind exhibate ca o rana acuzatoare. Forta lui e stilul si ascutimea observatiei, instrumentul de predilectie – bisturiul.” (Dumitru Radu Popa)
Razvan Petrescu s-a nascut la 20 septembrie 1956. Este absolvent al Facultatii de Medicina, Bucuresti. Din 1990 profeseaza ca jurnalist (revistele Cuvantul si Amfiteatru) si redactor de carte (editurile Litera, All si Curtea Veche). Scrie proza scurta, toate volumele sale fiind publicate la Editura Cartea Romaneasca: Gradina de vara (1989), Eclipsa (1993) si Intr-o dupa-amiaza de vineri (1997; Premiul Cartea Anului la Salonul National de Carte Cluj-Napoca, Premiul ASPRO pentru cea mai buna carte de proza a anului, Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor – Asociatia Scriitorilor din Bucuresti). Teatru: Farsa (Editura Unitext, 1994; Premiul UNITER) si Primavara la bufet (Editura Expansion, 1995; Marele Premiu la Concursul National de Dramaturgie „Camil Petrescu”, editia I si Premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor). Antologia de proza Mici schimbari de atitudine (Editura Allfa, 2003) a fost publicata in Israel, la Editura Nymrod, in 2007.
Razvan Petrescu, Foxtrot XX, Pret: 34.95 lei