Survolaj propune: Napalm d’Or

SurvolajDaniel Silvian Petre, autor de muzici si poezii bune, trecutul si prezentul formatiei de rock Survolaj, va fi vineri, 17 octombrie, la ora 16, in Carturestiul din Mercy 7 pentru a-si lansa volumul “Napalm d’Or”, aparut la editura Brumar. Continutul cartii e inca necunoscut, caci deocamdata n-a scapat de sub tipar, insa cateva versuri dintr-un volum mai vechi – Overdose – sunt indeajuns pentru a te convinge de-o valoare: “Chiar n-ati inteles ca Dumnezeu a venit / Deja de mult / Si Judecata de Apoi / A avut loc in liniste, / Fara microfoane, fara reflectoare? // N-ati inteles ca noi, / Cei ce-am ramas, nesimtitorii, / Traim acum chiar moartea / Condamnati la viata?”.

Evenimentul este subsumat campaniei “Salvati Casa Studentilor”, un program cu multa viata intre 15-19 octombrie, gandit si produs chiar de Casa Studentilor Timisoara pentru a impiedica un sfarsit nedorit: disparitia. Cladirea simbol pentru generatii intregi de studenti a fost de mult retrocedata, iar autoritatile inca bajbaie in gasirea unei solutii ce poate salva.

Tot vineri, si tot in Carturesti, va mai fi organizat de la ora 10 pana la 12 un atelier de proza, cu implicarea scriitorilor Viorel Marineasa si Daniela Ratiu, iar de la ora 18 pana la 20, Ioana Cistelecan va sustine o conferinta interactiva despre poezia carcerala. Cenaclul Pavel Dan, condus in prezent de poetul Eugen Bunaru, brand al unei Timisoare culturale, cu o traditie de 50 de ani in Casa Studentilor, isi va aniversa jumatatea de secol in plina criza existentiala a unei institutii emblema.

Sunt doar cateva repere dintr-un program plin – intregul sta pe net, la www.ccs-tm.ro – ce vrea sa mai convinga inca o data ca un asemenea simbol si ceea ce-l umple merita sa traiasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *