“Tineretea lui Anatol Bogdan”, de Rene Duda – lansare la Târgul de carte Gaudeamus

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, va invita sâmbata, 24 noiembrie, ora 14.00, la Târgul de carte Gaudeamus pentru lansarea cartii “Tineretea lui Anatol Bogdan”, scrisa de Rene Duda, tatal Altetei Sale Regale Principele Radu.

“Tineretea lui Anatol Bogdan”, de Rene Duda – lansare la Târgul de carte Gaudeamus

 

Participa: Alteta Sa Regala Principele Radu si Mario De Mezzo (CEO Grupul Editorial ALL).

Evenimentul va avea loc in standul Editurii ALL.

Despre carte:

Iasi, anii ’50. Un tânar student la medicina, bântuit de vagi tristeti ancestrale incearca sa descifreze cât mai multe din tainele vechiului oras. Popular printre colegi el petrece alaturi de acestia zile pline de exuberanta, de vesele si indelungate libatii, in timp ce multe alte ispite incearca sa-i stea in cale…

Despre autor:

S-a nascut la 15 noiembrie 1935 la Bârlad. Tatal sau, dr. Dan Duda, a fost medic militar. Mama sa, Clemansa Duda, a fost profesor de istorie si eleva a lui Nicolae Iorga. Face parte dintr-o distinsa familie boiereasca din Moldova, familia Sendrea. Fondatorul familiei a fost Hatmanul Sendrea, in secolul al XV-lea. Cu acestia, dr. Rene Duda se inrudea prin mama sa.A studiat la Universitatea de Medicina din Bucuresti si din Iasi. A absolvit in anul 1959 si a fost pentru mai bine de patru decenii profesor la Universitatea din Iasi. A fost directorul Institutului de Igiena si Sanatate Publica din Iasi. A contribuit cu lucrari literare la revistele iesene. A fost un colaborator permanent al Radio Iasi, unde a avut o emisiune medicala saptamânala. A fost un neobosit avocat al medicinei sociale si al igienei in lumea medicala si in societatea româneasca.

Editura ALLFA are un portofoliu bazat in special pe literatura, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele si gusturile. In 2011 a lansat colectia Strada Fictiunii, in care sunt reunite romane clasice, contemporane si populare (bestselleruri).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *