Vrei sa publici o carte?

Iasi octombrie 2009 V Editura Lumen, impreuna cu Editura Cristal, in parteneriat cu Asociatia Lumen, desfasoara in perioada 1 octombrie V 1 noiembrie Concursul National de Debut Literar adresat tinerilor cu varsta de pana in 35 ani care nu au mai debutat cu volum individual. Concursul National de Debut Literar Lumen este organizat de Editura Lumen si Editura Cristal, in parteneriat cu Asociatia Lumen. Si in acest an sunt asteptati sa participe la acest concurs poeti, prozatori si eseisti cu varsta pana la 35 de ani care nu au debutat cu volum individual de autor. Promovarea tinerilor creatori, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, este o strategie pe termen lung a Asociatiei Lumen, in cadrul careia se deruleaza o serie de programe culturale, inclusiv editoriale, cum este si cel de fata.

Concursul National de Debut Literar se desfasoara sub forma unui concurs la care sunt asteptati tineri scriitori din toata tara. Perioada de trimitere a lucrarilor este de pe 1 octombrie pana pe data de noiembrie, iar afisarea rezultatelor se va face in perioada 15 decembrie 2009 V 10 ianuarie 2010. Propunerile autorilor vor fi directionate catre un juriu specializat al editurilor Lumen si Cristal, edituri membre a Grupului Editorial Lumen Media. Amintim ca Asociatia Lumen ofera subventii de pana 100% in functie de propunerile juriului privind calitatea literara a propunerilor autorilor si totodata in fucntie de premiiile acordate tinerilor debutanti.

Tinerii scriitori care doresc sa participe la acest concurs vor trimite: pentru sectiunea poezie autorii vor trimite 5 texte semnificative pentru volumul spre publicare. Pentru sectiunile eseu, proza scurta si roman, autorii vor trimite un extras de cel mult 5 pagini format A4 care face parte din textul propus spre publicare. Autorii vor insoti textele de un CV succinct in care vor fi prezentate eventualele aparitii in reviste literare, publicatii de cultura, precum si eventuale referinte critice semnificative. Textele vor fi trimise in perioada 1 octombrie V 1 noiembrie 2009 pe adresa edituralumen@gmail.com cu specificarea PENTRU CONCURSUL NATIONAL DE DEBUT LITERAR Lumen. De asemenea tinerii scriitori din Republica Moldova si comunitatile romanesti din strainatate sunt asteptati sa participe la aceasta selectie.

Va reamintim ca acest program urmareste promovarea tinerilor cu potential de succes din urmatoarele domenii: poezie, roman, proza scurta, eseuri, dramaturgie, jurnal si literatura pentru copii si adolescenti. Volumele selectate de juriul de specilaitate, format din scriitori si critici literari, vor fi publicate la Editura Lumen sau la Editura Cristal, edituri membre ale Grupului Editorial Lumen Media.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati site-ul www.edituralumen.ro la categoria Programe Editoriale sau pe adresa de email edituralumen@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *