5 Licee – 5 Muzee, editia a III-a

Conferinta de final a celei de a treia editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee” a avut loc miercuri, 26 mai 2010 incepand cu ora 11:00 la Muzeul National al Satului. 5 Licee 5 Muzee este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care s-a dorit incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale prin initierea unei serii de vizite la cateva muzee din Bucuresti si generarea unui concurs intre elevii din 5 licee din capitala.
Succesul proiectului a facut posibila cea de a treia editie a programului si deja pregateste editia a IV-a.

Cei 250 de tineri care au vizitat gratuit 5 muzee din Bucuresti au fost provocati si la un concurs online de cultura generala pe tematica vizitelor respective, accesand site-ul ECDL ROMANIA
( www.ecdl.org.ro) unde au completat chestionarele ce au facut obiectul concursului “5 Licee 5 Muzee”. Premierea noilor grupe de elevi, care si-au testat cunostintele acumulate in urma vizitelor la muzeele participante la program va avea loc in cadrul conferintei din data de 26 iunie a.c. care va marca sfarsitul acestei editii a programului. Evenimentul se va desfasura in una din gospodariile de la Muzeul National al Satului din Bucuresti incepand cu ora 11:00.

In cea de a treia editie a proiectului au fost implicati 250 de elevi din alte 5 licee participante la proiect:
Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”
Liceul “Marin Preda”
Liceul Teoretic “Ion Barbu”
Colegiul Tehnic “Costin Nenitescu”
Colegiul National “Gheorghe Lazar”

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Minovici “
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul National Militar

La evenimentul din 26 mai a.c. vor participa profesorii coordonatori si elevii din liceele participante in proiect, dar si reprezentanti ai celor 5 muzee implicate. Alaturi de acestia vor fi prezenti si reprezentanti din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si Directiei Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti impreuna cu echipa ECDL ROMANIA.

Atmosfera de sarbatoare va fi asigurata de Grupul de Dansuri Populare “Garofitele” si grupul diversitate “Prieteni, Colegi, impreuna mereu” de la Scoala 135 “Stefan cel Mare” din Capitala impreuna cu elevul Alexandru Patrascu de la Gr. Sc. Ind. “Dimitrie Gusti” Bucuresti.
Evenimentul va fi incheiat de Corul Cameral Kalev din Tallin, Estonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *