Cartea pericolelor pentru generatia ”playstation”

Pentru ca jocurile cele mai frumoase nu sunt pe calculator, Editura Vellant si Carturesti impreuna cu Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Compania Mica si UNAWE Romania orgnizeaza sambata lansarea Cartii pericolelor pentru baieti, de Conn si Hal Iggulden, un ghid plin de sfaturi practice, tehnici de supravietuire, notiuni de cultura generala si sugestii de lectura care transforma volumul intr-un teren de joaca pentru imaginatie.

Baietii de la 8 la 80 de ani, fie ei pasionati de jocurile in aer liber sau de cele pe calculator, sunt asteptati sambata, pe 27 martie, incepand cu ora 11:00, in gradina Carturesti Verona, pentru a lua parte la ateliere de astronomie, de orientare in natura, de facut noduri destepte si bombe de hartie spectaculoase, la concursuri de ridicat cortul si de aprins focul fara chibrituri si la multe alte activitati care le vor transforma ziua intr-o aventura in aer liber.

Cartea se adreseaza deopotriva generatiei playstation, careia se ambitioneaza sa-i deschida apetitul pentru jocul in aer liber, pentru bricolaj si lectura, dar, careia, mai ales, ii vorbeste, intr-un alt fel, despre istorie si eroism, cat si parintilor din generatia supracompensare carora le va smulge un zambet nostalgic si, poate, le va reaminti valoarea timpului petrecut alaturi de copii facand lucruri.

“Cartea pericolelor pentru baieti” este, in acelasi timp, un ghid practic, un roman de aventuri si o enciclopedie. Capitolele de cultura generala ii vor ajuta pe cititori sa sa inteleaga fenomenele naturale si sa cunoasca istoria lumii. Fara a avea vreo clipa pretentii de rigoare stiintifica, aceasta carte este ca un manual de vacanta iar temele pentru acasa ii vor face placere chiar si celui mai indaratnic scolar. Coduri secrete, dinozauri, batalii celebre, vanatoare, astronomie, mitologie si toate acele lucruri de interes (pentru baieti, cel putin), laolalta cu lectii de curaj, patriotism si putere de sacrificiu; figuri legendare dar si povesti despre fapte extraordinare ale unor oameni obisnuiti.

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2, cod 020624, Bucuresti
tel: (004) 021 211 77 56
fax: (004) 021 211 77 41
oana@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *