Carti pentru liderii in afaceri

Cele mai dificile teste la care sunt supusi liderii de afaceri le pun la incercare deopotriva abilitatile si caracterul. Un lider se dezvolta facand fata acestor incercari – dar numai daca isi pune anumite intrebari dificile despre sine.
Joseph Badaracco sustine ca literatura ii ajuta pe lideri sa gaseasca raspunsuri personale la intrebari foarte specifice. Literatura serioasa ofera perspective noi si bogate asupra dilemelor fundamentale cu care se confrunta managerii si directorii din ziua de astazi.

Toate acestea in timp ce sunt pusi la incercare, facuti mai puternici sau dimpotriva, mai slabi, de experientele prin care trec. Aceste experiente fac mai profunda cunoasterea de sine a liderilor, permitandu-le sa fie mai eficienti.

Prezentand dileme clasice ale leadership-ului intr-o lumina intensa si inovatoare, Proba de caracter ii ajuta pe liderii confirmati si deopotriva pe cei potentiali sa se pregateasca pentru ocaziile si incercarile care ii asteapta.

Nu se intampla prea des sa gasesti o carte de afaceri care este realmente diferita. Iar cand acea carte te face sa reflectezi la afaceri si la viata iti dai seama ca ai dat peste ceva cu adevarat special. Pentru mine, Proba de Caracter a lui Joe Badaracco este o astfel de carte.
Steve Burke, Presedinte Comcast Cable Communications

Literatura de calitate si studiile de caz par sa nu aiba prea multe in comun. Dar sub indrumarea iscusita a lui Joseph Badaracco vedem cum opere literare pot arunca o lumina noua asupra unor probleme care ii preocupa pe liderii din ziua de azi.
Howard Gardner, autor al cartii Changing Minds

Joseph L. Badaracco Jr. este Profesor John Shad de Etica Afacerilor la Harvard Business School si autorul catorva carti, printre care Leading Quietly si Defining Moments, ambele publicate de Harvard Business School Press. El este, de asemenea, Decan Asociat si Seful Catedrei de MBA si sustine cursuri despre etica afacerilor, strategie si management in cadrul programelor executive si de MBA ale scolii.

Pentru mai multe informatii despre Proba de caracter si Traversarea abisului va invitam sa vizitati www.publica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *