Doua carti din colectia Business

“Infiintarea unei societati comerciale pe actiuni”, de Felix Tudoriu, si “Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana”, de Elena Grecu acestea sunt cele mai noi titluri aparute in colectia Business a Editurii Universul Juridic. Evenimentul prilejuit de lansarea celor doua carti va avea loc marti, 25 ianuarie 2011, ora 17:00, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Sala Dacia, Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3.

Cartea “Infiintarea unei societati comerciale pe actiuni” incearca sa abordeze societatea comerciala pe actiuni ca entitate juridica, cu problemele legale pe care le pune functionarea acesteia, din perspectiva celui care initiaza si conduce o afacere.
Desi nu ignora dezbaterile majore de drept legate de functionarea societatii comerciale, ideile cartii ofera cateva indrumari la intrebarea “cum se face?” si mai putin cu intentia de a da vreo rezolvare unor dezbateri academice.

Cu trei diplome post universitare (drept comercial, administratie publica si dreptul afacerilor), Felix Tudoriu are propriul cabinet de avocatura si colaboreaza, prin rubrici permanente, cu siteuri din domeniul juridic.

Cartea “Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana” ofera toate informatiile necesare constientizarii notiunii de marca. Intr-o piata extrem de competitiva, brandul (marca) trebuie sa fie protejat, pentru ca reprezinta patrimoniul unei societati comerciale si pentru a-i asigura continuitatea.
Autoarea ne dezvaluie intr-un limbaj accesibil pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a ne inregistra marca si pentru a o proteja de concurenta.

Avocat si consilier in proprietate intelectuala, cu o certificare WIPO, Elena Grecu are propriul cabinet de avocatura si publica articole in reviste de specialitate.

Ambele lucrari sunt insotite de CD-uri (modelele de acte si contracte, precum si toata legislatia relevanta in domeniu).

Partener media: The Money Channel
Partener oficial: Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Colectia Business a Editurii Universul Juridic, coordonata de Dragos Panainte, promoveaza autorii romani, care cunosc mediul de afaceri local foarte bine si care pot aduce prin expertiza lor toate reperele de care au nevoie antreprenorii din Romania.

Editura Universul Juridic, infiintata in 2001, a devenit in 9 ani un actor important al pietei de carte juridica din Romania. Pana in prezent au fost editate peste 500 de titluri din domeniile juridic si economic, adresandu-se studentilor, practicienilor, teoreticienilor, dar si publicului larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *