Cartile toamnei la Editura LEDA, Grupul Editorial Corint

Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, întâmpină toamna cu un plan editorial inedit! Iată doar câteva din carţile care vor ieşi de sub tipar în urmatoarele luni: 

În septembrie, va apărea titlul Septembrie in Shiraz, de Dalia Sofer. Cartea vorbeşte despre perioada dificilă ce urmează revoluţiei din Iran, când un negustor de bijuterii, Isaac Amin, este arestat şi acuzat pe nedrept de spionaj… Povestea unei familii, a alegerilor şi regretelor ei, şi a unei victorii dobândite cu mare dificultate.
Drumul spre casa de Rose Tremain, roman câştigator al premiului ORANGE BROADBAND 2008 va apărea în octombrie. 
Actuală, intensă şi îndrăzneaţă, cu accente dulci-amărui, ultima carte a autoarei romanelor Muzică şi tăcere şi Restauraţia ne aduce o mare surpriză: o poveste contemporană – cu reverberaţii speciale pentru noi! – a emigrantului est-european descins într-o Londră fremătătoare, multiculturală, în căutarea unei vieţi noi. O lectură incitantă, provocatoare, despre Europa de Est şi Londra de azi, despre culturi ce-şi dau întâlnire surprinzător, despre dileme, bucurii şi suferinţe, aspiraţii şi speranţe… şi, mai ales, despre căutarea acelui „acasă” din fiecare dintre noi.
Continuăm editarea cărţilor câştigătoare de premii ORANGE în noiembrie cu romanele: O insulă prea mică, scris de Andrea Levy (Premiul ORANGE OF ORANGES) şi Vraja iernii, de Helen Dunmore (ORANGE PRIZE 1996).
În octombrie, LEDA va aduce în librării primele trei cărţi din seria MITURI, serie ce va apărea simultan în 33 de ţări şi va fi tradusă în 28 de limbi. Este vorba despre cele mai cunoscute mituri ale Antichităţii repovestite de valoroşi autori contemporani. Cărţile vor fi tipărite in conditii grafice de excepţie şi vor fi lansate în această toamnă la Târgul Gaudeamus: Karen Armstrong – O scurtă istorie a mitului, Margaret Atwood – Penelopiada, Ali Smith – Când o fată întâlneşte un băiat.
În noiembrie, va apărea bestsellerul lui Evelyn Waughn – Întoarcere la Brideshead. Cartea va fi lansată în aceeaşi zi în care va avea loc avanpremiera filmului cu acelaşi titlu (pe 20 noiembrie).
Tot in noiembrie, vom lansa o serie de debutanţi romani: un volum de poezie scris de Daniela Catona, cu titlul Iepurele de martie şi două volume de proză scurtă: Anna Kalimar – Iradierea unei lumi oarecare şi Felician Chiruţă – Galeria oglinzilor negre. Toţi cei trei scriitori au fost câştigătorii unor premii de debut, acordate de Unicredit Ţiriac şi Asociaţia Catalist, în urma unei selecţii riguroase efectuate de o comisie formată din criticii: Mircea Vasilescu, Paul Cernat şi Liviu Papadima.
O altă carte – care conţine toate ingredientele pentru a deveni bestseller – The art of racing in the rain, de Garth Stein, va apărea la sfârşitul acestei toamne.
O carte sensibilă, o meditaţie despre umilinţă şi speranţă în momente de disperare. Ideea existenţei în acest roman a unui narator canin care ne prezintă viaţa umană văzută prin ochii (şi nasul) lui este fascinantă, total inedită şi emoţionantă. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi urmatorul link: http://www.amazon.com/gp/mpd/permalink/m21A77I4M0UM2A.
www.edituracorint.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *