Editura Polirom va invita joi, 18 decembrie, ora 18.00, la lansarea celui mai recent volum al lui Daniel Banulescu, Cel mai bun roman al tuturor timpurilor.
Evenimentul va avea loc la USR Bucuresti, in Sala Oglinzilor. Prezinta, alaturi de autor: Paul Cernat si Daniel Cristea-Enache.
“Cel mai bun roman al tuturor timpurilor este Biblia”, afirma la un moment dat un personaj din roman. De ce si-a intitulat astfel Daniel Banulescu romanul, care face parte din clanul de romane AM VAZUT, LUCRIND, DEGETUL LUI DUMNEZEU? Simplu. El este Cartea Cartilor Epocii de Aur si, impreuna cu Te pup in fund, Conducator iubit! si Cei sapte regi ai orasului Bucuresti, a reusit sa patrunda in toate subteranele dictaturii comuniste si sa demonteze toate componentele mecanismelor malefice ale opresiunii. Este o carte care va face lumina si va rescrie istoria.
“Daniel Banulescu inaugureaza familia Crailor de Centru Civic, ca sa spunem asa. Proza lui detine o teribila capacitate de a transforma in bilci dracesc, comedie fantasta si elan de pasol na turbinca toate beznele fizice si morale prin care am trecut.” (Dan C. Mihailescu)
Daniel Banulescu vede lumina zilei la 31 august 1960, la Bucuresti, din parintii Ion si Constanta Banulescu. Vede lumina tiparului in 1993, prin aparitia primei lui carti de poezie. Inginer, ziarist. Treizeci de locuri de munca. Toate profesiile facute cu inima nu sint decit stagii de pregatire pentru a putea deveni scriitor. Desi cunoaste mii de colegi mai talentati decit el, intrezareste pentru literatura universala actuala doar trei mari sanse: poetul Daniel Banulescu, romancierul Daniel Banulescu si dramaturgul Daniel Banulescu. Carti publicate in Romania: poezie: Te voi iubi pin’ la sfirsitul patului, Balada lui Daniel Banulescu, Daniel al rugaciunii; romane: Te pup in fund, Conducator iubit!, Cei sapte regi ai orasului Bucuresti; teatru: Cine a cistigat Razboiul Mondial al Religiilor? Tradus in germana, engleza, italiana, sirba, olandeza s.a. Burse de creatie in Germania si Austria. Prezente la festivaluri internationale de poezie si de teatru. Premii: Premiul European de Poezie al orasului Munster, impreuna cu scriitorul si traducatorul Ernest Wichner. Premiul pentru Proza “Ion Creanga” al Academiei Romane, Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.