Editura Mix: petreceti timp de calitate cu copilul

Educatia copiilor nostri este importanta pentru orice parinte, bunic ori dascal, dar ce este de facut atunci cand lumea in care traim ne acapareaza tot timpul disponibil? Raspunsul este simplu: trebuie sa ne revizuim prioritatile, deoarece nimic nu poate inlocui timpul pe care ar trebui sa il petrecem cu copilul.
Odata pierduti anii in care puteam sa insuflam copilului o scara de valori autentica si niste deprinderi sanatoase, nu mai este nimic de facut pentru ca acesti ani nu se vor mai intoarce si altcineva ne va lua locul si va indeplini rolul de educator si model pentru copilul nostru iar acesti inlocuitori din nefericire de obicei sunt: anturajul si televizorul.

Dupa ce decideti cat de importanta este educatia copilului pentru dumneavoastra si dupa ca va hotarati sa alocati zilnic o perioada de tip pentru aceasta, daca veti constata ca nu stiti cum sa procedati, putem sa va dam si noi o mana de ajutor propunandu-va cateva carti care va permit sa petreceti timp de calitate cu copilul.

La Editura Mix de mai bine de doi ani am demarat un proiect numit Colectia “Suflet de copil”. Cum aceasta perioada a coincis cu criza economica si financiara nu am reusit pana acum sa publicam decat doua titluri in aceasta colectie:

“Si animalele au sentimente” ( www.edituramix.ro), o carte ce va va da prilejul sa ii ajutati pe copii sa inteleaga ce este iubirea, loialitatea, curajul si alte sentimente ilustrate prin intamplari reale din viata animalelor. (Aceasta carte a aparut cu sprijinul asociatiei pentru protectia animalelor DaisyHope: www.daisyhope.ro)
si
“Recunostinta” (www.edituramix.ro), o carte ce va va permite sa va bucurati alaturi de copilul dumneavoastra descoperind aventura celei mai frumoase gaze din padure care a plecat sa viziteze lacul, totodata veti avea si minunata oportunitate sa va sprijiniti copilul sa asimileze o scara de valori autentica, in aceasta carte fiind ilustrata calitatea, atat de rar intalnita in lumea de astazi, numita “recunostinta”. (Aceasta carte a aparut cu sprijinul magazinului de jucarii istete CasaRetro: www.casaretro.com)

Imi este clar ca nu toti parintii sunt constienti de importanta educatiei morale/civice/spirituale a copiilor lor sau de necesitatea/bucuria de a petrece timp de calitate cu copiii insa sper ca dumneavoastra cei care cititi aceste randuri, sunteti constienti de aceasta si ma veti sprijini in acest demers de a populariza aceasta metoda simpla dar foarte eficienta prin care copiii nostri pot capata o fundatie solida pe baza careia mai tarziu sa-si poata implini menirea.

Am prezentat cartile Editurii Mix unor psihologi veniti in Brasov la un curs de perfectionare. Am vazut cum cineva a luat azi un exemplar din cartea “Si animalele au sentimente?” si a venit a doua zi sa mai ia inca patru deoarece a sesizat ce impact pot avea aceste instrumente in mainile unor oameni care stiu si vor sa le foloseasca. Insa aceste cazuri deocamdata sunt exceptiile, nu regula deoarece cartile din aceasta colectie sunt produse care pot fi apreciate/folosite doar de oamenii cu oarecare educatie pentru ca doar ei pot vedea beneficiile asociate lor si le pot valorifica la intregul lor potential.

Mai avem selectate multe alte titluri (frumoase, valoroase si educative) insa nu le putem lansa in productie pana cand nu vom constata ca ele reusesc sa starneasca interesul parintilor/educatorilor pentru consecintele pe care le poate avea folosirea acestor carti in educatia/instruirea relaxata a copilului.
Daca rezonati cu aceste idei, daca va preocupa modul in care copiii dumneavoastra sunt educati, daca doriti si puteti sa sprijiniti derularea in continuare a acestui proiect va rugam sa ne dati detalii pe aceasta tema printr-un email la adresa info@edituramix.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *