Editura Noua ofera primul serviciu “print-on-demand” din România

Accesând www.E9.ro, oricine poate publica gratuit si fara constrângeri editoriale

Editura Noua ( www.E9.ro ) anunta lansarea unui serviciu inedit pentru piata de tiparituri – prin conceptul de self-publishing si print-on-demand.

Publicare gratuita:
Autorii trimit prin internet materialele (coperta si interiorul cartii), iar prelucrarea si productia sunt asigurate în mod gratuit de E9. Autorul stabileste caracteristicile lucrarii, remuneratia dorita si durata cât va sta opera în vânzare. Alege, de asemenea, ce servicii doreste în relatia cu E9: pregatirea editarii, tiparire, promovarea si difuzarea lucrarii. În functie de acestea, cartea poate fi cumparata online în doar 2-6 zile de la trimiterea datelor. Autorul stabileste singur remuneratia pe care o va primi pentru fiecare exemplar vândut.

E9 se ocupa de îndeplinirea tuturor formalitatilor care tin de editarea unei opere (alocare de ISBN, obtinerea descrierii CIP a Bibliotecii Nationale, depunerea depozitului legal, virarea timbrului literar etc) si plateste autorului remuneratia pentru exemplarele vândute. Editura Noua publica toate creatiile absolut gratuit pentru autor, costurile de productie, promovare si difuzare, acolo unde este cazul, fiind achitate din vânzarea creatiilor.

Volume de poezii, beletristica, cursuri universitare, carti de bucate, bloguri, proiecte personale – sunt doar câteva din lucrarile pe care oricine le poate publica la E9.

Acreditare CNCSIS:
Editura Noua este acreditata CNCSIS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Învatamântul Superior), cursurile universitare si lucrarile de specialitate editate fiind luate în calcul la acordarea gradelor academice.

Difuzare:
Serviciul se adreseaza deopotriva autorilor de productii originale si cumparatorilor acestor creatii. Site-ul E9 functioneaza (si) ca o librarie, produsele pot fi cumparate direct din site si beneficiaza de livrare rapida. E9 intreprinde toate demersurile pentru a vinde cat mai eficient creatiile autorilor sai, online, sau, acolo unde este cazul, in sistem traditional de promovare, distributie si vanzare.
In site se gasesc articole utile despre pregatirea de tipar a lucrarilor, informatii juridice privind drepturile de autor si altele si un forum activ, pe teme care tin de editare, drept de autor, marketing editorial. De asemenea, functioneaza un index de servicii conexe tipariturilor (culegere de text, corectura, grafica etc).

Planuri de viitor:
Pâna acum au fost publicate peste 150 de titluri, din care o parte pot fi comandate online.
Colaboram cu Editura Noua de mai multi ani, practic parteneriatul a inceput odata cu înfiintarea Editurii. Din aceasta colaborare s-au nascut numeroase volume de versuri, proza si eseu aparute sub egida Asociatiei Scriitorilor în conditii tipografice impecabile si cu o remarcabila viteza de executie.

Horia Garbea – Presedinte al Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, filiala Uniunii Scriitorilor din România

Deocamdata pot fi publicate si cumparate doar carti, dar pana la sfarsitul acestui an serviciul va fi extins la publicarea de postere, fotografii de mari dimensiuni si cd/dvd.
Extra info

Ce inseamna print-on-demand:
Editurile traditionale tiparesc, de regula, un stoc de carti care se vand in timp. In cazul sistemului print-on-demand, operele se tiparesc dupa ce s-au vandut. Din cauza vitezei conferita de tiparul digital, productia volumelor se face extrem de rapid, iar cumparatorul nu percepe ca pe un inconvenient faptul ca in momentul comenzii cartea nu exista fizic. Acest tip de servicii a aparut prima data in Statele Unite, odata cu revolutia internetului.

Cine opereaza Editura Noua
Editura Noua este un proiect al SC ProConsInfo SRL, din Bucuresti. Compania a aparut pe piata in 2004 si este cunoscuta publicului dupa serviciul de print online AZERO. Paleta de servicii include activitati tipografice, boutique de creatie si servicii web/it.

9 thoughts on “Editura Noua ofera primul serviciu “print-on-demand” din România”

 1. Viteza! Eficienta! Promptitudine! Visul frumos al fiecarui autor.Dar,o fi chiar asa?
  Din contractul editurii nu vedem cum poate autorul sa verifice numarul de lucrari vandute,care sunt procentele primite de autor din vanzarea fiecarui exemplar(ca drept de autor) si care este profitul editurii…..si mai multe alte semne de intrebare.
  Am publicat si eu in USA o carte pentru parinti la o editura cu o tehnologie asemanatoare si sunt total dezamagit.(www.outskirtspress.com)

 2. Buna ziua,
  As fi interesat de coaborarea cu dumneavoastra pentru publicarea unui volum de proza, de aprox. 200 de pg., cuprinzind doua nuvele. Pentru detalii va vog sa ma contactati.
  Cu deosenita consideratie,
  Alexandru Paduraru

 3. Interesanta oferta si ar fi prea frumos sa fie si adevarata.Doresc sa fiu contactat pentru mai multe lamuriri si informatii.Am patru carti pe care vreau sa le public.Am teatru,poiezii,povestiri si un roman politist.Daca explicatiile ma vor satisface,atunci cred ca am putea bate palma.
  Cu respect Florin Gheorghe Vaduva

 4. Buna ziua!

  Stimate domnule P]duraru, unde v[ pot contacta ]n vederea unei colabor[ri editoriale. Cu stim[ M.M.

 5. am publicat cartea Dragostea nu-i singură niciodată.
  Cine este interesat de ea să mă contacteze.. [Valoare garantată sută şla sută]. Eventual cedez dreptul de editare… Cu stimă,

  M.M.

 6. Buna ziua, am citit oferta dvs si ma tenteaza foarte tare. Am scris un volum de poezii si un roman thriller/politist pe care as dori sa le public. Pentru mai multe lamuriri si o eventuala colaborare, va rog sa ma contactati la adresa de e-mail :pangeearogvaiv@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *