Editura Publica a facut un apel la clasa politica din Romania sa citeasca lucrarile actuale de economie a crizelor si sa ia decizii intr-un mod profesional si a trimis cate un exemplar din “Economia crizelor” de Nouriel Roubini tuturor ministrilor din Cabinetul Boc si presedintelui Traian Basescu, alaturi de un indemn la lectura, se arată într-un comunicat trimis Curcubeu.com. Intr-o perioada in care criza economica a devenit principala obsesie si sursa de ingrijorare a celor mai multi, editura Publica a facut un efort pentru a publica, aproape concomitent cu editia originala, singura carte semnata de un economist contemporan care abordeaza frontal si lipsit de complexe tematica recesiunii. “Economia crizelor. Curs fulger despre viitorul finantelor” de Nouriel Roubini, cea mai actuala si completa lucrare in care sunt propuse nu doar explicatii si perspective noi asupra crizei, ci si solutii practice si chiar indemnuri cvasi-disperate la adresa guvernelor pentru adoptarea unui sistem de reforme.
In vizita sa in Romania din mai 2010, Nouriel Roubini a oferit cateva sfaturi pentru ameliorarea crizei financiare din Romania care insa au fost implementate pe dos de politicienii romani. “Stimulii financiari pot avea efect de drog, feriti-va de ei”, “Masurile de reducere a deficitului bugetar trebuie insotite de alte masuri de protectie sociala si implementate gradual” sau “reformele structurale trebuie facute in timp” sunt doar cateva dintre indemnurile lui Roubini pentru Romania. Masurile care s-au luat de atunci sunt contrarii tuturor acestor sfaturi.
Editura Publica a facut un apel la clasa politica sa tina pasul cu cele mai noi aparitii editoriale in domeniu, pentru ca doar o cultura economica si sociala solida poate duce la rezolvarea eficienta si profesionala a problemelor cu care se confrunta la ora actuala economia Romaniei. De aceea am trimis tuturor ministrilor si presedintelui Romaniei cate un exemplar din volumul lui Nouriel Roubini, “Ecomomia crizelor”, alaturi de o invitatie la lectura si reflectie. Consieram ca este insuficient ca aceste lucrari sa fie citite de consilierii economici ai clasei politice autohtone, ele facand parte din lecturile obligatorii pentru oricine are putere de decizie in domeniul public.
Din pozitia noastra, ca editura, tot ce putem face este sa punem la dispozitia publicului lucrari de referinta care contin explicatii si solutii valide si sa incercam, pe cat posibil, sa mergem in acelasi pas cu aparitiile internationale in domeniu, punand la dispozitia publicului din Romania lucrari de maxima actualitate.
Cu cat l-ati taxat pe Roubini ca sa-i faceti lobby in Romania?
Tu daca ai fi autor, n-ai vrea sa fii promovat de o editura? Ce mod de gandire e asta?