Eduard Tumagian va canta pe scena Operei

La Implinirea a 110 ani de la moartea lui Giuseppe Verdi, compozitor ce ne-a daruit o creatie inegalabila cuprinzand cele mai cunoscute si mai apreciate titluri de opera, Opera Nationala Bucuresti a propus spectatorilor sai o serie de spectacole speciale reunite sub titlul luna Verdi.

Ultimul din sirul de evenimente Inchinate marelui compozitor va fi reprezentatia de I due Foscari (Cei doi Foscari), programata vineri, 28 ianuarie. Aceasta creatie verdiana, mai putin cunoscuta la noi In tara, dar aplaudata deja pe alte scene lirice ale lumii, a fost interpretata In premiera In Romania In aprilie 2010, In Foyerul Galben al Operei Nationale Bucuresti, In varianta de concert cu pian. Publicul are acum ocazia sa asiste la spectacole In varianta de opera In concert, In sala mare a teatrului.
Reprezentatia din 28 ianuarie va beneficia de prezenta pe scena ONB a unui invitat special: baritonul de talie internationala EDUARD TUMAGIAN, care va interpreta rolul lui Francesco Foscari. Alaturi de acesta Isi vor da concursul solistii ONB Hector Lopez, Mariana Colpos, Mihnea Lamatic, Serban Cristache, Simonida Lutescu si Dan Indricau. Orchestra, corul pregatit de maestrul Stelian Olariu – si solistii vocali vor evolua sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Baritonul Eduard Tumagian si-a construit o cariera importanta cantand pe marile scene ale lumii, printre care se numara: Scala din Milano (debutul sub conducerea muzicala a lui Riccardo Muti), Deutsche Oper din Berlin, Teatro Colon din Buenos-Aires, Covent Garden din Londra, Opera din Paris. A participat si la numeroase festivaluri lirice, cum ar fi cele de la Salzburg, Lausanne, Oviedo. A efectuat turnee cu Scala din Milano In Japonia si a cantat la Carnegie Hall din New York. Eduard Tumagian a avut ocazia sa interpreteze cele mai importante partituri ale repertoriului liric sub bagheta unor dirijori celebri precum Riccardo Muti, Claudio Abbado, Alain Lombard, Nello Santi, Daniel Oren, Mstislav Rostropovici, Gianandrea Gavazzeni.
In 2002, cu ocazia sarbatoririi a saizeci de ani de viata, Eduard Tumagian a fost decorat cu Ordinul National pentru Merit In grad de Comandor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *