Foxfire, un Fight Club în variantă feminină!

Foxfire. Confesiunuile unei găşti de fete de Joyce Carol Oates este un roman ecranizat, cu Angelina Jolie în rolul principal. „Fascinant… Posedă acea calitate despre care Hemingway spunea că o au toate romanele mari: este mai adevărat decât realitatea.” Boston Globe. New Yorkul anilor 1950. Istoria secretă a unei găşti de adolescente rebele, conduse de enigmatica Legs Sadovsky — „amestec de Robin Hood în varianta feminină şi revoluţionar marxist, de personaj naiv dotat cu o inteligenţă ascuţită şi eroină de o îndrăzneală incredibilă şi o forţă excepţională” (Library Journal).
Dincolo de şocantele scene de violenţă, romanul este povestea legăturii speciale, emoţionante şi tulburătoare ce le uneşte pe cele cinci adolescente şi le insuflă curajul de a merge mai departe. Foxfire nu este altceva decât refugiul lor din calea unei lumi ce stă sub dominaţia masculină şi modul lor de a face dreptate în numele celor slabi şi neputincioşi.

În 1996, romanul Foxfire a fost ecranizat, filmul Foxfire (cunoscut publicului român sub titlul de Adolescente rebele) având-o în rolul principal pe Angelina Jolie.

„Joyce Carol Oates are în continuare puterea de a surprinde… Legs Sadovsky este una dintre cele mai reuşite creaţii ale sale…” Chicago Tribune

„O poveste impresionantă… înduioşătoare şi scrisă cu multă măiestrie… ”
Houston Post

Prozatoarea americană JOYCE CAROL OATES (n. 1938, Lockport, New York) este una dintre cele mai prolifice autoare ale literaturii contemporane. A publicat şi sub pseudonimele de „Rosamond Smith” şi „Lauren Kelly”. Este deţinătoare a numeroase premii, printre care: National Book Award, acordat pentru romanul Them (1970), Rea Award for the Short Story (1990), Chicago Tribune Literary Prize (2006), precum şi a prestigiosului Prix Femina Étranger (2005), pentru romanul The Falls. A fost nominalizată de trei ori la Premiul Pulitzer şi figurează printre favoriţii la câştigarea Premiului Nobel pentru Literatură.

De aceeaşi autoare la Editura LEDA a apărut volumul de proză scurtă Femeia, victimă a speciei.

Edtura LEDA – Parte componenta a Grupului Editorial Corint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *