Intalnirile librarilor – acum in Ialomita

In perioada 07-09 decembrie 2010, Biblioteca Judeteana Stefan Banulescu Ialomita va fi gazda Cafenelei regionale a ANBPR pentru Zona de Sud. Potrivit programului de activitati destinate membrilor sai, ANBPR continua, astfel, seria cafenelelor regionale desfasurate sub egida Asociatiei, in parteneriat cu IREX Romania.

Intalnirea de la Slobozia se doreste a fi un eveniment profesional de referinta la nivel regional. De data aceasta, beneficiarii vor fi peste 75 de bibliotecari din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Ialomita, Giurgiu, Prahova si Teleorman.

Prin judecatile pe care le genereaza, prin dialogul relaxat si prin antrenarea participantilor in rezolvarea de probleme, Cafeneaua ANBPR este un exercitiu extrem de util. Bibliotecarii din sapte judete au ocazia sa se cunoasca, sa interactioneze si sa stranga legaturile cu colegii din teritoriu. Este un moment de regasire, de socializare si de schimb de idei, in folosul profesiei si al bibliotecarilor care, ca membri, au consimtit la valorile si misiunea Asociatiei, este de parere Sorin Burlacu, Vicepresedinte al ANBPR.

Dezbaterile vor viza subiecte de actualitate din practica bibliotecii publice. Membrii ANBPR vor fi invitati sa-si exprime opiniile privind dezvoltarea organizationala a ANBPR, oportunitatile de finantare, imperativele pregatirii si dezvoltarii profesionale, importanta si formele voluntariatului ca instrument de dezvoltare comunitara si multe altele.

Cafeneaua de la Slobozia se inscrie in preocuparile ANBPR pentru instruirea si dezvoltarea personala si profesionala a membrilor. In timp ce la Cafenea apelam la inteligenta colectiva a membrilor si gasim impreuna solutii, in cadrul sesiunii de training le oferim, la randul nostru, modele de lucru si strategii pe care sa le poata aplica in bibliotecile lor. Prin acest mix, in care fiecare are dreptul la opinie si exprimare, speram sa incurajam spiritul creativ si de initiativa al membrilor si sa rafinam relatia de colaborare dintre Filialele locale ale Asociatiei, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *