Omul universal – Islamul si functiunea lui Rene Guenon, Michel Valsan

Editura Herald prezinta “Omul universal – Islamul si functiunea lui Rene Guenon” – opera decisiva a aceluia care a fost, fara indoiala, unul dintre cei mai mari maestri contemporani ai esoterismului islamic. Mihail Valsan este una din personalitatile cele mai importante ale secolului XX, care i-au scris istoria discreta, fundamentala si exemplara din punct de vedere traditional, alaturi de marele sau mentor Ren Gunon si de ilustrul sau prieten Vasile Lovinescu.

Continuator ales si calificat al operei guenoniene, Michel Valsan face parte din miscarea de redresare spirituala aparuta acum aproape un secol in Occident, ca raspuns la devierile si profanarile lumii moderne. Lucrarea de fata isi propune clarificarea chestiunii legate de ortodoxia islamica a operei lui Guenon si a celei referitoare la raportul dintre perspectiva sa doctrinara si pozitia sa traditionala personala.
Maestru de o inalta rigoare si puritate spirituala, M. Valsan a inscris definitiv contributia romaneasca in domeniul exegezei spirituale de natura esoterica islamica, in plan european si nu numai, prin excelenta si incontestabila autoritate. Recunoscut ca o voce de prima marime, atat de mediile sufite europene cat si de cele islamice de pretutindeni, s-a remarcat, inainte de toate, ca initiatorul studiilor akbariene moderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *