Max Sutherland, Alice K. Sylvester, De la publicitate la consumator

Conform statisticilor, petrecem un an si jumatate din viata urmarind reclame. Ce anume atrage atentia consumatorului? Cum puteti crea o reclama de succes? Pornind de la exemple practice – reclame celebre, campanii de succes in media –, De la publicitate la consumator analizeaza impactul mesajului publicitar asupra publicului si va invata ce trebuie sa faceti pentru ca reclamele dumneavoastra sa fie eficiente, adica sa vinda produsul/serviciul pe care il promoveaza. Cartea se adreseaza atit specialistilor din domeniu, agentiilor de profil, firmelor care doresc sa-si faca publicitate, cit si consumatorilor obisnuiti.

 

Din cuprins: Limitele publicitatii • Monitorizarea continua: sinteti oare urmariti? • Eficacitatea reclamelor amuzante • Publicitatea de sezon • De ce nu ne amintim reclamele radio • Internetul: publicitatea intr-o noua era • Evaluarea efectelor publicitatii asupra memoriei    

 

Max Sutherland a fost presedinte si este director de creatie la NFO MarketMind, o filiala a NFO Worldwide. De asemenea, este profesor universitar de Marketing la Monash University si la Swinburne University of Technology in Australia si profesor asociat la Santa Clara University din California, SUA. Compania al carei cofondator este s-a specializat in monitorizarea efectelor publicitatii pentru multi dintre liderii de pe piata de publicitate din peste 20 de tari, inclusiv Gillette, Merck, Kodak, McDonald’s, Miller, Qantas, McCain, AT&T, Nestlé, Pfizer, diverse firme de furnizari de servicii si de telecomunicatii. A fost editor al Australian Marketing Researcher, presedinte al Market Research Society of Australia si membru al Market Research Society of Australia si Australian Marketing Institute. Poate fi contactat la msutherland@compuserve.com.

 

Alice K. Sylvester este cercetatoare la o agentie de publicitate si vicepresedinte al Foote, Cone & Belding (Chicago). A lucrat la diverse agentii de publicitate, cum ar fi Young & Rubicam Inc., Leo Burnett, J. Walter Thompson si Tatham-Laird & Kudner (acum Euro Tatham RSCG). A fost presedintele Board of the Advertising Research Foundation si membra a Editorial Review Board de la Journal of Advertising Research. De asemenea, prezideaza Comitetul ARF „David Ogilvy Awards for Research Excellence”. Este specializata in planificarea contabila, precum si in cercetarea in branding. A fost distinsa cu Thompson Innovation Award pentru o noua abordare in planificare. Alice K. Sylvester a fost consultant pentru multe companii din SUA. A publicat numeroase articole de specialitate si sustine conferinte atit in Statele Unite, cit si in Europa. 

 

 

 

Max Sutherland, Alice K. Sylvester, De la publicitate la consumator, Collegium. Relatii publice si publicitate, Pret: 32,95 lei

Traducere de Aurelia Ana Vasile

384 pagini

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *