Mircea Badut, Sisteme geoinformatice

Tehnologiile geoinformatice ofera solutii moderne de administrare a resurselor si de optimizare a deciziilor strategice. Ele au o aplicabilitate vasta in sectorul electroenergetic, in inventarierea patrimoniului, pregatirea si desfasurarea lucrarilor de reparatie si revizie a instalatiilor/retelelor sau managementul relatiilor cu consumatorii de energie electrica. Lucrarea prezinta aplicatiile GIS in producerea, transportul si distributia energiei, adresindu-se studentilor de la facultatile de electrotehnica si energetica, precum si specialistilor din aceste domenii.

Din cuprins: Proiectarea si implementarea sistemelor geoinformatice • Integrarea bazelor de date asociate reprezentarii grafice • Modelarea geoinformatica a (sub)sistemelor energetice neconventionale • Analize geospatiale de asistenta a exploatarii/gestionarii sistemelor electroenergetice • Securitatea si continuitatea sistemelor electroenergetice mari

Mircea Badut (n. 1967) a absolvit Facultatea de Electrotehnica Universitatea din Craiova. In prezent este consilier in informatica la O.J.C.G.C. Valcea, analist si colaborator la diferite publicatii de informatica. La Editura Polirom a mai publicat Calculatorul in trei timpi (ed. I: 2001; ed. a II-a: 2003; ed. a III-a: 2007) si AutoCAD-ul in trei timpi. Ghidul proiectarii profesionale (ed. I: 2004; ed. a II-a: 2006).

Mircea Badut, Sisteme geoinformatice (GIS) pentru electroenergetica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *