Emilia Plugaru, este din Cetireni, Ungheni, Moldova, mama a patru copii , fost arhitect, a publicat o carte cu poezii si desene de colorat – “Sunt eleva-n clasa-ntai” a primit cateva premii la concursurile nationale de dramaturgie [scenetele pentru copii]. Merită să mergeți pe site-ul cu creațiile ei, Poveşti Pentru Copii, unde veți găsi atât povești, cât și poezii și scenete pentru copii.
Mai jos, un text de prezentare primit pe mail.
Aţi observat vreodată că uneori atât copiii, cât şi părinţii lor privesc cu plăcere unele desene animate şi citesc cărţi cu poveşti dedicate în special celor mici? Se ştie că Tom şi Jerry sau The Simpsons sunt atât de îndrăgite încât aproape pe tot globul sunt privite de la mic la mare, iar Scufiţa Roşie e o poveste pe care dacă nu aţi citit-o încă – lăsăţi totul baltă şi citiţi-o acum, indiferent de câţi ani aveţi
Popularitatea poveştilor (dar şi a desenelor animate) se ascunde probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume în care se poate regăsi oricine şi o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea.
Anume aceasta vă propune “Poveşti Pentru Copii” – o colecţie interesantă de lucrări literare noi printre care basme şi povestiri pentru copii, scenete pentru elevi sau poezii pentru toţi. Aceasta colecţie a apărut pentru a aduce frumosul în copilăria tinerilor şi pentru ai face pe aceştia să vadă în culori mai calde lumea din care fac parte.
Poveştile şi basmele cu animale precum Visul lui Tigruţ sau Blestemul comorii nu reprezintă altceva decât nişte fabule mai lungi concepute special pentru mesajele educative destinate celor mici, iar scenetele, de altfel premiate la concursurile naţionale de dramaturgie – adesea parodiază personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc, prin aceasta educând tinerii în spiritul bunelor valori şi al virtuţilor.
Poeziile, care au un stil aparte, diferit de tiparele cu care suntem obisnuiţi. Sinceritatea de care dă dovadă autoarea se regăseste în fiecare cuvânt, rimă, vers. Citiţi, aşadar, şi bucuraţi-vă de o lume în care nu există sentimente negative!