Profesorii vor avea la dispozitie o biblioteca internationala

Imaginati-va o biblioteca de materiale educationale selectionate din toata lumea la care profesorii pot avea acces oricand. Nu este o imagine dintr-un film, ci un lucru care se va intampla curand. Proiectul ASPECT (Adopting Standards and Specifications for Educational Content), in care SIVECO Romania este partener, urmareste imbogatirea unei biblioteci deja existente cu un continut educational valoros la care profesorii sa aiba acces facil si din care isi vor putea alege orice material doresc, pe care sa-l foloseasca la clasa.

Prin proiectul ASPECT se vor face pasi importanti in rezolvarea potentialei ‘deconectari’ intre experti si institutii cu abilitati in domeniul standardelor pe de o parte, si creatori de politici educationale, consilieri in tehnologia informatiei, practicieni pe de alta parte.

Proiectul va garanta cele mai bune practici cu privire la implementarea de standarde si specificatii pentru tehnologii pedagogice ca rezultat al activitatii expertilor tehnici care lucreaza in centre pilot si proiecte demonstrative, al profesionistilor si strategilor europeni din Ministere ale Educatiei.

“Din perspectiva participarii celor noua ministere ale educatiei sau a agentiilor nationale desemnate de ministere pentru a le reprezenta in cadrul proiectului, un rezultat important va fi acela ca opiniile profesorilor si ale expertilor tehnici vor fi luate in considerare in timpul procesului de dezvoltare a noilor standarde. Proiectul are o puternica componenta de cercetare-inovare in domeniul standardizarii resurselor educationale digitale” , a declarat Delia Oprea, coordonator proiect din partea SIVECO Romania.

Parteneri ai SIVECO Romania in acest proiect sunt EUN Partnership a.i.s.b.l. (EUN) BE; Katholieke Universiteit Leuven (KUL) BE; Cambridge University Press (Holdings) Ltd. (CUP) UK; Universitt Koblenz-Landau (KOB) DE; Instituto Nazionale di Documentazione per LInnovazione e la Ricerca Educativa (INDIRE) IT; RWCS Limited (RWCS) UK; Vocabulary Management Group (VMG) UK; Association EIfEL, European Institute for E-Learning (EIfEL) FR; Universidad Vigo (VIGO) ES; Icodeon UK Young Digital Planet S.A. (YDP) PL; Svietimo Informaciniu Technologiju Centras Valstybes Biudzetine Istaiga (ITC) LT; EduCentrum (EduC) BE; UNI-C Danmarsk EDB-Center for Uddan (UNI-C) DK; FWU Institut fur Film und Bild in Wissenschaft und Unterricht GmbH. (FWU) DE; DG Innovation and curriculum development Ministerul Educatiei (DGIDC) PT; Universitatea din Ljubljana (UL); Educatio Public Utility Company (EDUCATIO) HU; The Open University (OU) UK; Jyvaskylan Yliopisto, Universitatea din Jyvaskylan (JYU) FI; Centre National de Documentation Pedagogique (CNDP) FR.

Proiectul este co-finantat prin programul eContentPlus al Comisiei Europene (contract: ECP-2007-EDU-417008), si are un buget de 4,624,997 Euro, co-finantat 80% de catre Comisia Europeana. Website: http://aspect.eun.org.

Experienta SIVECO Romania in spatiul european este una foarte importanta, fie ca vorbim de proiecte pentru Comisia Europeana – portalul CORDIS – sau pentru Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei. Alaturi de organizatii internationale de prestigiu, compania SIVECO Romania realizeaza proiecte europene precum P-Cezanne (Integration of Nano-Biology and ICT to Provide a Continuous Care and Implantable Monitoring System for Diabetic), EduTubePlus (European curriculum related video library and hybrid e-services for the pedagogical exploitation of video in class), ALIS (European Automated Legal Intelligent System), AVE Exemplo (Assessment, Visibility and Exploitation of non-formally acquired competencies of EXperienced EMPLOyees in enterprises), ACGT (Advancing Clinico-Genomics Trials on Cancer), LD – CAST (Local Development Cooperation Actions Enabled By Semantic Technology) si multe altele.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romnia, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresndu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, att pentru piata locala, ct si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romnia si includ atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romnia (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romnia care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romnia a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitnd www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *