Scriitorul Vintilă Corbul a decedat, miercuri dimineaţa, la locuinţa sa de lângă Versailles, la vârsta de 91 de ani, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România, conform lui Zoso. Vintilă Corbul, (n. 26 mai 1916 – d. 30 ianuarie 2008), numele complet Vintilă Dumitru Corbul Economu Popescu, a fost un scriitor român contemporan şi autor de scenarii de film, care s-a stabilit în Franţa în 1979, unde a publicat romanele sale pline de succes, conform Wikipedia.
A inceput sa scrie inca din adolescenta Babel Palace scris la 16 ani si Sclavii pământului este al doilea roman scris de Vintilă Corbul, la numai 18 ani, şi ultima carte publicată înainte de a fi trecut de către comunişti pe lista scriitorilor interzişi.
Căderea Constantinopolelui este creaţia cu cel mai mare succes al lui Vintilă Corbul şi, totodată, cea mai vândută carte din beletristica românească, numai la primul tiraj având vânzări de 192.000 de exemplare. A fost editată în franceză, greacă, arabă, iar în Franţa a fost difuzată şi sub formă de teatru radiofonic.
Cenuşă şi orhidee la New York este prima carte apărută cu semnăturile Vintilă Corbul şi Eugen Burada şi pune bazele unei colaborări de aproape 29 de ani. Este unul dintre romanele care i-au supărat pe comunişti din cauza descrierii atrăgătoare a lumii capitaliste, fiind trecut pe lista neagră de regimul Ceauşescu. Primul tiraj de 160.000 de exemplare fiind epuizat într-o singură săptămână. A scris scenariile filmelor Nea Mărin Miliardar, Revansa, Un comisar scuza, Duelul – filme regizate de Sergiu Nicolaescu. Un clasament realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România arată că „Nea Mărin Miliardar” este cel mai vizionat film românesc din toate timpurile. Pelicula a fost vizionată de nu mai puţin de 14,6 milioane de români şi are, de departe, cea mai mare cotă de popularitate în rândul telespectatorilor ultimelor două generaţii
[modifică] Bibliografie
* Cenuşă şi orhidee la New York, cu Eugen Burada
* Cavalcadă în iad, – 2 volume, închinate tatălui autorului, Generalul Constantin P. Corbul şi participării României la cel de-al Doilea Război Mondial
* Căderea Contantinopolelui – 2 volume
* Dinastia Sunderland – Beauclair – Idolii de aur – 3 volume
* Asediul Romei 1527 – 2 volume
* Dinastia Sunderland – Beauclair 2 – Păsări de Pradă – 3 volume
* Uragan asupra Europei, cu Eugen Burada
* Salvaţi-mă! Sunt miliardar
* Sclavii pământului
* Babel Palace
* Roxelana şi Soliman, cu Eugen Burada
* Oameni în Rolls-Royce, cu Eugen Burada
* Iubirile imposibile ale lui Petronius
* Casa din Cherry Street
* Hollywood – infernul viselor
* Groaza vine de pretutindeni, cu Eugen Burada
* Sunt regele Franţei! Regele Soare!
* Împărateasa fără coroană
* Calea ducesei, cu Eugen Burada
* Plângi, plângi, balalaikă, cu Eugen Burada
* Atenţie! Los Angeles va sării în aer
* Mafia şi miliardarii
* Extaz, moarte şi rock’n roll
* Miliarde şi picioare lungi
Citeste mai departe pe Wikipedia