La Editura ART, Herta Müller este prezentă în antologia primei ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie „Oskar Pastior” Sibiu 2007 cu mai multe texte şi colaje. După aproape trei ani de activitate, Editura ART s-a fixat în conştiinţa publicului prin cel puţin câteva colecţii: „Cărţi cardinale“, „Demonul teoriei“, „Dulapul îndrăgostit“, seria de autor J.M.G. Le Clézio, precum şi cărţi ilustrate. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.
Herta Müller s-a născut în 1953 la Nitzkydorf, în Banat. A lucrat, după absolvirea studiilor de filologie română şi germană, mai întâi ca traducătoare într-o fabrică de echipamente industriale. Dar la scurt timp a fost concediată, din cauză că a refuzat să colaboreze cu Securitatea. Prima ei carte, Niederungen (Şesuri), definitivată în 1978, nu a fost acceptată spre publicare. Abia în 1982, aceasta a văzut lumina tiparului într-o formă cenzurată. Versiunea originală avea să apară în Germania în 1984. Ameninţarea din partea Securităţii continuă, obligând-o pe Herta Müller să emigreze în 1987 în RFG. Mai multe invitaţii de a preda la diverse universităţi o poartă spre Anglia, Statele Unite şi Elveţia. Temele recurente în poezia şi proza autoarei sînt: despărţirea, emigrarea, părăsirea unui loc fără a ajunge la vreo destinaţie.
Opera sa a fost distinsă cu numeroase premii, printre care: Premiul Franz Kafka, European Literary Prize Aristeion, International IMPAC Dublin Literary Award, premiul pentru literatură al fundaţiei Konrad-Adenauer sau Berliner Literaturpreis.
Astăzi, 9 octombrie 2009, scriitoarea de origine română a fost desemnată câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură 2009 pentru pentru onestitatea prozei în care descrie un piesaj al dezrădăcinăriii.
În prezent, Herta Müller trăieşte la Berlin.