Ana Blandiana… Timpul scrie pe trupul meu versuri


“Se vorbeste atat de mult, incat rostul poeziei a devenit acela de a restabili tacerea.”
Ana Blandiana

2 CD-uri cu o durata totala de 1:48:11
Lectura: Ana Blandiana

ISBN: 978-973-1709-80-2
pret in librarii: 50 RON

104 poezii selectionate de doamna Ana Blandiana

Ana Blandiana (nume literar al Otiliei Valeria Rusan) este autoarea a 12 volume de versuri, a doua volume de nuvele fantastice, a unui roman si a 7 volume de eseuri publicate in limba romana incepand cu 1964, reeditate in ultimii ani in numeroase editii, precum si a 45 de volume aparute in 23 de limbi.

Este laureata a mai multor premii nationale si internationale, printre care Premiul International Herder, Premiul National de Poezie, Premiul “Opera Omnia” al Uniunii Scriitorilor, Premiul International Vilenica, Premiul International Camaiore, dar si subiectul a trei interdictii de publicare: 1959-1964,1985,1988-1989.
Este membra a Academiei de Poezie Stephane Mallarme, a Academiei Europene de Poezie si a Academiei Mondiale de Poezie (UNESCO).

Dupa 1990, Ana Blandiana reinfiinteaza PEN Clubul Roman, al carui presedinta devine. Este unul dintre initiatorii Aliantei Civice, pe care o conduce intre 1991 si 2001. Este fondator si presedinte al Academiei Civice, care realizeaza, sub egida Consiliului Europei, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet.

“Premiul Gottfried von Herder se acorda doamnei Ana Blandiana pentru opera sa poetica si eseistica, ce reprezinta o meditatie profunda asupra creatiei artistice si asupra fiintei omenesti. Teme ca puritatea si caderea in pacat, moartea si supravietuirea, dragostea ca aspiratie spre absolut si evadare din materialitate confera poeziei moderne a Anei Blandiana o dimensiune supratemporala care, refuzand atat biografismul, cat si artificialitatea, consfinteste poezia ca mit creator.”
Fragment din LAUDATIO, Universitatea din Viena, 1982

“Am inceput prin a incerca sa ma exprim si am sfarsit prin a ma lasa, de mine insami, exprimata.”
Ana Blandiana

www.humanitas.ro

One thought on “Ana Blandiana… Timpul scrie pe trupul meu versuri”

  1. Mie una mi-a placut foarte mult datele acestea despre Ana Blandiana si cred ca le va placea si celorlalti pentru ca sunt niste informatii necesare noua. Sper sa fie cati mai multi vizitatori ai acestei pagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *